Huawei Mate 40 Pro lækket: Får gigantisk kamerahus bagpå

Huaweis næste flagskib ligner P40 Pro, men kamerahuset bagpå har fået vokseværk og er nu væsentligt større end i forgængeren Mate 30 Pro. Se designet på Mate 40 Pro her.

Huawei Mate 40 Pro lækket: Får gigantisk kamerahus bagpå

Huaweis efterårsflagskibe, Mate 40 og Mate 40 Pro, nærmer sig så småt lanceringen. Som set så mange gange før, bliver det dog ikke uden at mere eller mindre hele telefonen er blevet lækket i forvejen.

Steve Hemmerstoffer, måske bedre kendt under sit alias OnLeaks, har nemlig allieret sig med hjemmesiderne HandsetExpert og Pricebaba, som har offentliggjort knivskarpe 3D-renderinger af henholdsvis Mate 40 og Mate 40 Pro.

Der er ikke tale om officielle pressefotos, men derimod renderinger lavet på baggrund af såkaldte CAD-filer (3D-modeller), som OnLeaks har tradition for at skaffe sig adgang til mange måneder, før telefonerne bliver lanceret. Og Huawei Mate 40 og Mate 40 Pro er altså ingen undtagelse.

Læs også: Huawei er verdens største smartphoneproducent for første gang

Velkendt design i stil med P40 Pro

Designmæssigt ser Mate 40-serien ud til at bære designet fra P40-serien videre. Du finder altså en klassisk kombination af metalramme med en front og bagside af glas. Rammen ser ud til at være lidt mere afrundet langs siderne end i Mate 30 Pro, men den overordnede formfaktor ser ud til at være som på Huaweis seneste topmodeller.

Størrelsesmæssigt vokser Mate 40 Pro dog i forhold til Mate 30 på alle ledder og kanter. Den vokser 4,7 millimeter i højden til 162,8 millimeter, i bredden vokser den 2,4 millimeter til 75,5 millimeter, og i tykkelse vokser den også fra 8,8 millimeter i Mate 30 Pro til 9 millimeter i Mate 40 Pro. Dog stikker kameraerne hele 1,4 millimeter ud fra bagsiden.

Læs også: Huawei mister vigtig leverandør af Kirin-chipsets

Får gigantisk kamerahus ligesom Nokia Lumia 1020

Husker du den næsten ikoniske Nokia Lumia 1020, som var foran sin tid med dens 41 megapixel kamera med en blænde på f/2,2 og pixelsstørrelse på 1,12 mikrometer? Og ikke at forglemme det store, runde kamerahus på bagsiden, som adskilte den fra alle andre smartphones.

Det design synes Huawei at være inspireret af allerede med sidste års Mate 30 Pro, men i år med Mate 40 Pro går Huawei skridtet videre. Nu er diameteren på cirklen bagpå øget betragteligt, og hele kamerahuset er gjort sort, hvilket får det til at fremstå mere markant.

I det enorme kamerahus, som altså også stikker ret meget ud, gemmer der sig fire kamerasensorer ligesom i forgængeren. Ifølge OnLeaks er det bekræftet, at den ene af sensorerne vil have en telefotolinse, hvilket dog også er forventeligt.

Det forlyder fra andre rygter, at den primære sensor både i Mate 40 og Mate 40 Pro skulle være på hele 108 megapixel ligesom i Samsung Galaxy S20 Ultra. Huawei skulle dog arbejde på et særligt sæt af linser, som skulle give endnu bedre billeder og mindre forvrængning ved brug af ultravidvinkel.

Foran er der blevet plads til, hvad der formentlig er et enkelt selfiekamera og en infrarød sensor til at registrere dybde og autofokusere.

Læs også: Afstemning: Tør du stadig købe en Huawei-mobil?

Kommer med nyt Kirin 1020-chipset

Huawei Mate 40 Pro bliver udstyret med næste generations Kirin 1020 fra den Huawei-ejede chipdesigner HiSilicon. Kirin 1020 bliver fremstillet med chipproducenten TSMCs 5 nanometer fremstillingsproces.

Huawei har formentlig bestilt et stort antal Kirin 1020-chipsets i god tid, da Huawei ikke må få leveret flere chipsets fra TSMC fra september grundet handelskrigen mellem USA og Kina. Læs mere om det her.

Huawei Mate 40 Pro ventes desuden at få en 6,6” OLED-skærm produceret af BOE, Samsung og LG.

Det vides endnu ikke, hvornår Huawei præsenterer Mate 40 og Mate 40 Pro. Sidste års Mate 30 og Mate 30 Pro kom i september 2019, og det er formentlig også noget lignende, vi får at se i år med Mate 40-serien.

Huawei er dog stadig ramt af handelskrigen mellem USA og Kina, så der vil stadig ikke være adgang til Googles tjenester og Play-butikken ud af boksen. Huawei er i stedet i fuld gang med at forbedre sin egen appbutik, AppGallery, og arbejder på at lave et økosystem, som skal være et reelt alternativ til Google Play.

Se også: Find de bedste priser på Huawei-telefoner