iPhone 14 får Bionic A15, 14 Pro får A16

Rygterne siger, at Apples nye Bionic A15 processor kun kommer til iPhone 14 Pro og Pro Max - det bakkes nu op af brancherapport.

iPhone 14 får Bionic A15, 14 Pro får A16

Tilbage i marts lød det fra Apple-analytiker Ming-Chi Kuo, at de iPhone 14 og 14 Max vil være udstyret med en A15-chip, mens Pro-modellerne vil være udstyret med det nye A16 Bionic-chipset. En ny rapport fra TrendForce bekræfter disse oplysninger.

Gammel processor, men mere RAM og stærkere GPU

I brancherapport fra TrendForce nævnes det, at i modsætning til tidligere tilbud er det kun de nyeste processorer, der anvendes i Pro-serien af iPhone 14. Mens iPhone 13 mini og iPhone 13 brugte det gang helt nye A15-chipset, gjorde de det med 4 GB RAM og en firekernet GPU, mens iPhone 13 Pro-modellerne brugte A15-chippen med 6 GB RAM og en femkernet GPU.

TrendForce mener at vide, at iPhone 14 og 14 Max må nøjes med sidste års chipset, men dog med mere RAM og GPU-kraft.

Årsagen til denne hardware-beslutning skyldes sandsynligvis de problemer, der er i tech-forsyningskæden i hele industrien, og derfor ville Apple ikke være i stand til at levere det nyeste chipsæt til sine billigere modeller. Apple vil hellere fokusere sin forsyningskæde på at levere den nyeste teknik til de dyrere Pro-modeller.

Se også: Billig iPhone 13

Får det betydning for antal iOS-opdateringer?

Uanset årsagen er Apples A15-chip stadig uhyre kraftfuld og det vil bestemt ikke være en deal breaker at have iPhones med denne chip.

Det bliver dog interessant at se, om de billigere modeller i 14-serien bliver opdateret med iOS i lige så lang tid som Pro-modellerne. Læs om rygter om iPhone 14.

Se også: Hvor mange iOS opdateringer får iPhone?