iPhone 14 Plus får endnu færre bestillinger end 13 Mini

Analytiker Ming-Chi Kuo mener, at Apples iPhone 14 Plus-strategi vil fejler, men dansk mobilekspert tror på succes for den store, billigere iPhone.

iPhone 14 Plus får endnu færre bestillinger end 13 Mini

I sit seneste indlæg på Medium forklarer Apple-analytiker Ming-Chi Kuo, at iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max har oplevet “neutrale” og “gode” forudbestillingsresultater sammenlignet med iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max.

Der er således leveringsventetider på mere end fire uger, hvilket kan indikere en god efterspørgsel efter de nye high-end-enheder.

iPhone 14 og iPhone 14 Plus forventes til gengæld at være på lager i detailbutikkerne på deres lanceringsdatoer, hvilket Kuo mener, afspejler en svag efterspørgsel.

Svag efterspørgsel vil påvirke forhandlernes omsætning

Som det ser ud nu, siger Kuo, at forudbestillingsresultaterne for iPhone 14 og iPhone 14 Plus er dårligere end resultaterne for tredje generation af iPhone SE og iPhone 13 mini. Han bemærkede, at Apple allerede skar ned på ordrerne på både tredje generations iPhone SE og iPhone 13 mini i første halvdel af 2022 på grund af lav efterspørgsel.

Hvis efterspørgslen efter de to standardmodeller ikke forbedres, vil Apple muligvis skære ned på ordrerne på iPhone 14 og iPhone 14 Plus allerede i november. De forhandlere, der ikke står først for til at modtage den helt store volumen af iPhone 14 Pro-modellerne, vil sandsynligvis opleve faldende indtægter i september og oktober som følge heraf, advarer Kuo.

Se også: Priser på iPhone 14 Pro

Apples produktstrategi fejler

Det er særligt iPhone 14 Plus, der skuffer med hensyn til forudbestillingerne, der er betydeligt lavere end forventet. Kuo slår fast, at Apples produktsegmenteringsstrategi for standardmodellerne fejler i år.

Alle fire iPhone 14-modeller blev annonceret af Apple i sidste uge og har været tilgængelige til forudbestilling siden den 9. september. iPhone 14, iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max kan købes fra fredag den 16. september, og iPhone 14 Plus fra fredag den 7. oktober.

Se også: Nyheder i iPhone 14

Dansk mobilekspert tror på succes for iPhone 14 Plus

Netop det faktum, at iPhone 14 Plus først er klar til salg fra den 7. oktober, kan være årsagen til den foreløbige dårlig start, som Kuo mener telefonen har fået, vurderer mobilekspert på mobilsiden.dk, Daniel Søgaard Hald.

“Det vil overraske mig, hvis 14 Plus kommer til at sælge dårligere end 13 Mini, faktisk tror jeg den over tid vil sælge rigtig godt, da man får en stor og god iPhone uden at skulle bakse med Pro Max-priser. 14 Pro Max er over 2.000 kroner dyrere end 14 Plus. Det faktum, at den først sættes til salg den 7. oktober, hvor forudbestillingerne også først bliver leveret, har stor betydning. iPhone 14 er en spritny telefon fra Apple og firstmoverne vil have den nu, de vil ikke vente flere uger længere på at få fingre i 14 Plus”.