Prototype afslører: iPhone 16 Pro får nyt og større batteri

Næste års iPhone 16 Pro får nyt batteridesign med bedre varmeafledning, og batteriets kapacitet stiger i samme ombæring. Det viser nye billeder fra en protype.

Prototype afslører: iPhone 16 Pro får nyt og større batteri

Billeder, der angiveligt viser et nyt batteridesign i den kommende iPhone 16 Pro, er lækket. På billederne ser vi en ny skal af metal, og batteriets kapacitet er blevet øget – noget der bør give længere batteritid.

Billederne kom fra den efterhånden velkendte leakster Kosutami, der plejer at have ret i sine forudsigelser om Apples planer. Hvis det også stemmer denne gang, er billederne de første, vi har set af komponenter til iPhone 16 Pro.

Se også: De bedste priser på brugte iPhones

Får marginalt større batteri

At dømme ud fra billederne har det nye batteri til iPhone 16 Pro en kapacitet på 3.355 mAh. Til sammenligning har iPhone 15 Pro en kapacitet på 3.274 mAh. Med andre ord har batteriet i den nuværende prototype af iPhone 16 Pro et blot 2,5 procent større batteri. Det nye batteri har også en fået nydesignet stikforforbindelse til motherboardet.

Den største forandring er overgangen fra en blød indpakning i sort folie, som vi kender det fra alle tidligere iPhone-modeller, til en hård skal i metal. Som vi tidligere har skrevet om, forbedrer denne designændring varmeafledningen, uden at batteriets vægt påvirkes negativt i nævneværdig grad.

Apple gik over til denne type batteridesign med de termiske fordele med introduktionen af Apple Watch Series 7.

Læs også: iPhone 16-prototype afslører ændringer for at undgå overophedning

Vil undgå overophedning som i iPhone 15 Pro

Disse nye billeder af batteriet bekræfter de oplysninger, som Kosutami delte i sidste uge. Her lød det, at Apple har planer om en ny termisk løsning til afledning af varme i iPhone 16 for at undgå problemer med overophedning.

Udover batteriet med en metalskal i iPhone 16 Pro-telefonerne siges hele iPhone 16-serien at få en køleplade af grafen for at reducere overophedningen. Grafen har en høj varmeledningsevne, som er bedre end kobber, der i dag bruges til kølepladerne i iPhones. Apple har i længere tid været interesseret i at tage grafen i brug og har også ansøgt om at få patent på teknologier på området.

Trækket kommer sandsynligvis som en reaktion på de store problemer med overophedning af iPhone 15 Pro, der umiddelbart efter telefonens lancering. Apple fik i høj grad bugt med problemet gennem en softwareopdatering til iOS 17.0.3, men it-giganten lader altså til at sikre sig ekstra godt mod en gentagelse næste år.

Læs også: iPhone får bedre batteritid og hurtigere opladning i 2025