Rygte: Apple tester en foldbar iPhone/iPad

Kendt Apple-analytiker hævder, at Apple er godt i gang med at teste en foldbar blanding af iPhone og iPad med skærm på omkring 9 tommer.

Rygte: Apple tester en foldbar iPhone/iPad

Det har længe været rygtet, at Apple skulle være på vej med en foldbar iPhone. Senest kom det frem i januar, at der blev testet flere forskellige typer af foldbare enheder. Nu er der igen nyt fra rygtebørsen, der går på en ny foldbar Apple enhed.

En iPhone eller iPad, der kan foldes sammen

Apple tester en enhed med en foldbar skærm på omkring ni tommer, men en foldbar iPhone forventes tidligst at blive lanceret i 2025. Det siger analytiker Ming-Chi Kuo på Twitter. Ifølge Kuo er der tale om en OLED-skærm med en opløsning, der ligger et sted mellem iPhone og iPad.

Der er dog sandsynligvis tale om en testmodel til undersøgelse af teknologier og design, og det er ikke sikkert, at det bliver et færdigt produkt.

Læs også: Apple-patent antyder udvikling af en egen spilcontroller

Måske en foldbar iPad?

Vi har allerede set flere Android-producenter kaste sig over foldbare telefoner, hvor den mest succesfulde på området er Samsung. Ifølge Kuo vil Apples første foldbare enhed sandsynligvis være en blanding af en iPhone og en iPad, eller muligvis en foldbar iPad. Først derefter kan man overveje en mindre sammenfoldelig enhed, altså en foldbar iPhone. Kuo forventer derfor ikke en foldbar iPhone før tidligst i 2025.

En foldbar Mac?

Tidligere i år var analytiker Ross Young også af samme opfattelse, at Apple koncentrerer sig om større foldbare enheder. Ifølge Young arbejder Apple på en form for bærbar computer, der udelukkende består af en foldbar skærm på ca. 20 tommer, og som ikke har et fysisk tastatur.

Næste Apple-event

Apple afholder deres udviklerkonference, WWDC (Worldwide Developers Conference 2022), online i år. Den store konference skydes i gang den 6. juni, hvor vi vil høre mere om fremtiden indenfor software til iPhone, iPad, Watch, Mac-computere og mere.

Læs også: Apple stopper med at reparere stjålne eller forsvundne iPhones