Rygte: iPhone 14 Pro Max får smallere ramme om skærmen

Når iPhone 14 bliver lanceret til efteråret, kan vi forvente betydeligt smallere ramme om skærmen, lyder det i følge nyt rygte.

Rygte: iPhone 14 Pro Max får smallere ramme om skærmen

Vi har allerede hørt en række rygter og lækkede oplysninger om iPhone 14-telefonerne, blandt andet en del om designet på de nye modeller.

iPhone 14 Pro og iPhone Pro Max får et andet design af skærmen end de billigere versioner. Apple overgår til hole-punch skærme i år, men erstatningen af notchen er ikke helt så ren, som vi kender det fra Android-telefoner. Pill-and-hole-designet er dukket op endnu en gang i en omgang lækkede oplysninger om iPhone 14 Pro Max.

Se også: Billig reparation af iPhone 14 Pro Max

Smallere ramme om skærmen

Vi ser også en anden interessant detalje om designet, denne gang om rammen omkring skærmen.

Tilsyneladende får iPhone 14 Pro Max 20 procent smallere ramme end iPhone 13 Pro Max. Stemmer det, når det gælder Pro Max, burde iPhone 14 Pro få samme ændring.

At skære 20 procent af rammerne om skærmen lyder ret imponerende. Men rammen er allerede minimal på iPhone 13, så det er langt fra sikkert, at man overhovedet kan se forskellen, hvis ikke man har en iPhone 14 Pro Max liggende ved siden af en iPhone 14 eller en ældre iPhone.

Men rammen bliver altså mindre på iPhone 14 Pro Max, hvis rygtet stemmer. Ifølge det Twitter-indlæg, hvor de nye diagrammer af iPhone 14 Pro Max blev delt, skal rammen være 1,95 mm bred. Til sammenligning har iPhone 13 Pro Max en ramme, der er 2,42 mm bred.

Det er ikke meget, men MacRumors mener, at Apple ved at gøre rammen endnu smallere vil have så meget skærm mellem rammen og pill-and-hole udskæringerne som muligt.

Stemmer alt dette, får iPhone 14 Pro Max en smule større skærmflade end iPhone 13 Pro Max, både i højden og på bredden. Diagonalen bliver dermed også lidt større. Men der er tale om en minimal øgning, så lille at Apple måske ikke engang nævner det og fortsætter med at angive skærmstørrelsen på iPhone 14 Pro Max som 6,7 tommer i specifikationerne.

Se også: Bedste iPhones

6,1 og 6,7 tommer skærm på iPhone 14

De fleste rygter om designet af iPhone 14 hævder, at iPhone 14-serien kommer i to størrelser. iPhone 14 og iPhone 14 Pro får skærmen på 6,1 tommer, samme størrelse som tilsvarende modeller i iPhone 13-serien, mens iPhone 14 Max og iPhone Pro Max får skærme på 6,7 tommer.

Navnet på iPhone 14 Max er endnu ikke bekræftet, men det er den betegnelse, de fleste bruger om den billigere 6,7 tommer-model, der skal erstatte ”mini”-modellen.

Ifølge rygterne får iPhone 14 og iPhone 14 Max samme design som iPhone 13 og iPhone 13 Pro Max. De får samme notch, der er mindre på iPhone 13-serien. Alle skærme bliver i samme størrelse.

Fra lækkede oplysninger har vi hørt, at iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max ikke længere har en notch øverst på skærmen. I stedet skifter Apple til en pilleformet udskæring ved siden af et rundt hul i skærmen til Face ID og FaceTime-kameraer og andre sensorer. Denne nye ”notch” skal hjælpe Apple med overgangen til en fremtid med iPhones med hole-punch skærm. Eller et design hvor alt er indlagt i skærmen.

Se også: Test af iPhones

Kan få et længere design

Med det sagt dukkede der for nylig et ret underligt iPhone 14-rygte op. Her hed det sig, at iPhone 14 og iPhone 14 Pro Max bliver længere end ikke-Pro modellerne.

Det længere design skulle gøre det lettere for Apple at have udskæringer i skærmene. Rygtet nævnte dog ikke noget om anderledes skærmstørrelser på Pro-modellerne.

Se også: Priser på iPhone