Smartphones i fremgang efter tre års tilbagegang

Efter tre års fald i salget er salget af smartphones nu steget igen. Væksten er især drevet af 5G og AI-mobiler, oplyser netværksleverandøren Ericsson.

Smartphones i fremgang efter tre års tilbagegang

Efter tre års tilbagegang oplever smartphonesalget en stigning på 6 procent i første kvartal af 2024. Det fremgår af den seneste Mobility Report fra Ericsson.

Økonomisk usikkerhed og COVID-19 har tidligere holdt forbrugerne tilbage, men nye teknologier som AI og 5G lokker køberne til og kan skabe en større lyst til at udskifte deres gamle mobiltelefon.

Særligt Samsung har haft stor succes med at fokusere på AI i sine telefoner, og for nylig introducerede Apple også en lang række AI-løsninger i iOS 18, som ruller ud til september.

Se også: De 10 bedste af de billigste mobilabonnementer

Økonomisk usikkerhed får købere til at holde igen

I perioden siden 2021 har økonomisk usikkerhed og bæredygtighed været hovedårsagerne til, at forbrugerne har været tilbageholdende med at udskifte deres smartphones. Den nye stigning på 6 procent i første kvartal af 2024 falder sammen med en øget tilgængelighed af kunstig intelligens i smartphones og lanceringen af nye 5G-modeller.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer til alle forbrug

Fortsat fart på 5G-udviklingen

Ericsson Mobility Report viser, at 5G-teknologien fortsætter sin udbredelse på tværs af alle regioner. Selvom 5G kun udgjorde 25 procent af trafikken i de globale mobilnetværk ved udgangen af 2023, forventes den andel at stige til 75 procent i 2029.

Se også: Tjek mobildækningen i dit postnummer her

Europa er bagud på 5G i forhold til USA

På trods af den nylige fremgang i Vesteuropa er vi stadig bagud i forhold til Nordamerika, men udviklingen er i fuld gang. Antallet af 5G-abonnementer steg fra 72 millioner i 2022 til 143 millioner i udgangen af 2023.

Ifølge rapporten forventes der at være 480 millioner 5G-abonnementer i Vesteuropa ved udgangen af 2029. Det svarer til, at 86 procent af befolkningen vil have en 5G mobil.

Se også: Top 20 mest populære mobilabonnementer i Danmark