Alt om The new iPad – Apples tredje tablet

The new iPad, Retina skærm, quad-core grafik og dual-core processor! Her er detaljerne om den tredje iPad.

Alt om The new iPad – Apples tredje tablet

Apple har netop annonceret deres nye iPad, der byder på en helt ny hardware og nye features.

Det er kun lige et år siden at Apple lancerede deres iPad 2, som ikke bød på mange store nyheder. Derfor skuffede den også mange medier, men i dag er dagen hvor Apple kom med deres nyeste skud på stammen.

Vi måtte vente mere end en time, for at få navnet på Apples nye konkurrent til Android tablets. Apple kalder den for “The new iPad”.

Og ja i læste rigtig, den hedder The new iPad.

9,7″ Retina Skærm med 2048×1536 pixel opløsning

Ny skærm, højere opløsning

The new iPad kommer blandt andet med Retina display som på iPhone 4 og 4S, med ægte RGB (Rød, grøn, blå) farvegengivelse.

Opløsningen lyder på 2048 x 1536 pixels, hvilket betyder 1 million flere pixels end en Full HD fladskærm og 3,1 millioner pixels ialt – og med 264 pixels per tomme, er det nok til at kalde det for en Retina skærm.

Skærmen leverer 40 Procent bedre farvegengivelse, end på iPad 2.

A5X dual-core processor med quad-core grafik

Ny og hurtig processor

The new iPad leveres med Apples nye A5X dual-core processor og quad-core grafik. Apple siger den er fire gange hurtigere end Nvidias Tegra 3 processor.

Sammen med den nye 9,7″ Retina skærm skulle The new iPad levere en spiloplevelse vildere end tidligere set fra nogen anden producent.

Apple sammenligner spilkvaliteten med Playstation 3, og mener den er klart bedre, med mere hukommelse og højere grafikopløsning.

Ny kamera-teknologi

For at udnytte den kraftige processor og skærmens høje opløsning, kommer The new iPad med Apples nyeste kamerateknologi kaldet iSight.

iSight kameraet leverer 5 megapixels med backlight sensor og helt ny kamera linse, for at give brugeren den bedst mulige kameraoplevelse.

Kameraet kan optage video i 1080 pixel (Full HD) med op til 30 billeder i sekundet, derudover er der på forsiden et “Facetime” kamera med VGA opløsning som på iPad 2.

Ny iPhoto applikation til The new iPad

iPhoto med multi-touch billedredigering

Til at gemme og dele alle billederne taget med kameraet lancerede Apple ved aftenens event en ny applikation til The new iPad, kaldet iPhoto.

iPhoto genopfindes på den nye iPad, med helt nye features så som mulit-touch redigering, del af photos direkte mellem Apple-enheder og en ny feature til at udnytte den kraftige processor, nemlig sammenligning af billeder.

iPhoto kan sammenligne et hvilket som helst billede ved at dobbelt trykke på skærmen, hvorefter billedet automatisk sammenlignes med andre billeder fra albummet.

iPhoto kan håndtere op til 19 megapixels billeder.

The new iPad får 4G LTE

The new iPad er det første Apple produkt med 4G LTE netværk, men også den første enhed med de hurtigere 3G standarder.

3G-delen i enheden skulle give dig teoretiske hastigheder op mod 21 Mbps i HSPA+ mode, DC-HSDPA skulle give dig op til 42 Mbps, og med den helt nye 4G LTE teknologi op mod 73 Mbps.

Selvom skærmen er kraftigere, leverer flere pixels og processoren er adskillige gange hurtigere end iPad 2 så giver The new iPad op mod 10 timers batteritid, og 9 timer hvis du er på 4G LTE netværket.

Du kan læse nærmere om hvordan teleselsakberne giver dig højere hastighed på din smartphone via 3G.

Større og tungere

Hvis du havde regnet med en flottere, tyndere eller lettere iPad så må Apple skuffe dig, for at smide nyt og kraftigt hardware i The new iPad har betydet en tykkere og tungere enhed.

4G versionen vejer hele 662 gram, hvis du skal have WiFi versionen så er vægten nede på 652 gram, hvilket betyder at WiFi versionen er hele 55 gram tungere end Eee Pad Transformer Prime fra Asus.

Også tykkelsen har måtte lide under det nye hardware. Hvor iPad 2 var 8,8 mm tyk er The new iPad oppe på 9,4 mm.

Tilgænglighed

Du kan allerede fra i dag forudbestille den nye iPad, ihvertfald hvis du bestiller den fra USA.

De amerikanske priser for The new iPad er 499$ for 16 GB, 599$ for 32 GB og 699$ for 64 GB, alle priser er for WiFi versionerne.

4G-versionerne har følgende amerikanske priser. 16 GB 629$, 32 GB 729$ og 64 GB 829$.

Ifølge Apple vil The new iPad være tilgængelig i Danmark fra fredag den 23. marts 2012.