Android 11 får indbygget styring af smart-hjemmet

Styring af smart-hjem bliver nu indbygget direkte i Android, hvor det med en genvejsknap lynhurtigt kan trylles frem. Her er nyt om Android 11 og lettere styring af smart-hjemmet.

Android 11 får indbygget styring af smart-hjemmet

Styring af smart-hjemmet vil fremover være indbygget i Googles Android, når nyeste version, Android 11, er klar til efteråret. Google viser generelt et større fokus på smart-hjemmet, og har lanceret flere produkter i kategorien under Nest-navnet – senest Nest WiFi med Google Assistent. Med disse nyheder i Android 11 bliver styring af smartlys og andre smart-produkter fremover endnu lettere.

Læs også: Her er Google Chromecast med Android TV og fjernbetjening

I den seneste udviklerversion af Android 11 viser det sig nu, at man kan aktivere en genvej til smart-hjem ved tryk på en enkelt knap. AndroidPolice har leget med funktionaliteten og fortæller at det fungerer ganske godt. Man kommer direkte til styringen af smart-hjemmet, ved at gå til telefonens strømstyring (altså der hvor man slukker og genstarter telefonen).

Under de sædvanlige genveje med sluk, genstart og screenshot får man vist ens Google Pay-kreditkort og herunder genveje til smart-hjemmet. Det bliver vist ved hjælp af Google Home-ikonet, hvorefter kan får et overblik over de forbundne enheder. Her kan man for eksempel slukke, tænde og skrue op og ned for smartlys, uden at skulle ind i Google Home-appen.

Læs også: Sådan kommer du let i gang med dit smart-hjem

Android 11 forventes til efteråret

Der er fortsat blevet udgivet jævnlige Developer Previews, men Google oplyser, at udgivelsen af første betaversion er udskudt en måned. Det var Googles plan at præsentere Android 11 Betaen den 3. juni, men dette er aflyst på grund af uroligheder i USA. Det færdige Android 11 forventes lanceret til september, hvor styring af smart-hjemmet vil blive indbygget i softwaren.

Læs også: Android 11: Hvad er nyt, og hvem kan få opdateringen?