Android Auto – Nyt design på vej med inspiration fra CarPlay

En stor designoverhaling er på vej til Googles Android Auto, der henter inspiration fra CarPlay og byder på mere simpelt udseende og nye funktioner.

Android Auto – Nyt design på vej med inspiration fra CarPlay

I slutningen af 2021 blev der fundet beviser på, at designændringer var på vej til Android Auto, og nu dukker der mere information op om opdateringen. Den kommende opdatering til Android Auto, som går under kodenavnet “Coolwalk”, ligner den største designoverhaling siden 2019 – og Google har tydeligvis hentet inspiration fra Apples CarPlay.

Læs også: CarPlay skal være bilens nye infotainmentsystem

Nye billeder er dukket op af et “nyt” Android Auto, der byder på store ændringer til brugerfladen. Her er der både flyttet rundt på genveje, ikoner, lavet optimeringen af navigationen rundt i brugerfladen og indbygget nyt funktioner. I denne artikel tager vi et kig på de lækkede billeder og kommende ændringer til Googles Android Auto.

Se også: Apple CarPlay eller Android Auto – hvad er bedst?

Sådan vil Android Auto snart se ud

Når man først der det nye Android Auto er det tydeligt, at Google er fået efter et mere simpelt design, hvor formålet har været at lave det overskueligt samt kræve færre tryk, for at finde det man leder efter.

Først og fremmest har Google fjernet statuslinjen i toppen, hvor man lige nu finder klokken, telefonsignal og batteristatus. Det hele er flyttet til højre bund, hvor det minder meget om et layout man kender fra Windows.

Den gamle menuknap er fjernet og erstattet med et ny, der minder om en genvej til appbiblioteket. Trykker man på den, når der er plads nok på skærmen, vises et sidepanel med et Google Assistant-kort samt en detaljeret oversigt over vejret.

Der er også blevet opdaget en ny funktion, hvor opkald kan besvares med en tekstbesked. Her kan man indtale et SMS-svar eller benytte skabelon.

Forhåbentlig får Google samtidig gjort mere stabilt, så man slipper for nedbrud under kørsel.

Læs også: Android Auto får tre store opgraderinger

Hvornår kommer det nye Android Auto?

Du vil sikkert gerne vide, hvornår det nye Android Auto kommer til din Android-smartphone og bil? Der er endnu ikke nogle informationer om, hvornår Google har tænkt sig at rulle opdateringen ud. Det ligner dog, at det kan ske ganske snart. Vi holder jer selvfølgelig opdateret med nyheder omkring Android Auto.

Se også: Nyheder om elbiler