51% af alle mobilannoncer vises på iPhone og iPad

Mere end halvdelen af alle annoncer til mobile enheder vises iPhone og iPad. Dertil er forbrugerne mere tilbøjelige til at trykke på annoncer på Apple-enheder.

51% af alle mobilannoncer vises på iPhone og iPad

Hele 51 procent af alle mobilannoncer afvikles på en iPhone eller iPad, viser nye tal. Det er en stigning på 6 procent i forhold til sidste år.

Se også: Se bedste tilbud på brugte iPhones

Flere reklamer vises på Apple-enheder

Apple har igen bevist sin dominans på det globale marked for mobilenheder; de har nu en enorm share of voice (SOV) på 51 % inden for programmatisk annoncering. Enkelt sagt betyder det, at mere end halvdelen af alle mobilannoncer vises på Apple-enheder, hvilket er en stigning på 6 % i forhold til sidste år.

Men hvad er SOV egentlig? Det er en måde at måle et brands synlighed og tilstedeværelse på markedet i forhold til konkurrenterne. SOV kan omfatte forskellige målinger, som f.eks. reklameudgifter, omtale på sociale medier, placering på søgemaskiner og websitetrafik.

iPad- og iPhone-brugere trykker oftere på reklamer

I forbindelse med programmatisk annoncering betyder SOV den procentdel af de samlede reklamevisninger eller -udgifter, som et brand opnår. Apples SOV på 51% betyder, at mere end halvdelen af alle programmatiske mobilannoncer vises på Apple-enheder.

Dertil er folk er også mere tilbøjelige til at engagere sig i annoncer på Apples enheder, hvilket gør dem endnu mere attraktive for annoncører.

På den anden side så Samsung sin del af kagen skrumpe fra 17% til 16% i løbet af det sidste år. Huawei oplevede også et fald, idet deres andel faldt fra 6,9 % til 6,3 %. Xiaomi, som toppede med en markedsandel på 8% tidligere i år, faldt til 5,9% i andet kvartal af 2024.

Se også: Test af nyeste smartphones

Apple-ejere er mere købestærke

Tidligere undersøgelser har vist, at ejere af iPhones, iPads og andre Apple-enheder generelt er mere købestærke, hvilket er med til at gøre disse enheder endnu mere interessante for annoncører.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones