Android Auto er nu officielt klar i Danmark

Googles bilvenlige interface er nu officielt lanceret Google i Danmark, efter it-giganten i december annoncerede, at softwaren var på vej.

Android Auto er nu officielt klar i Danmark

Google annoncerede tilbage i starten af december, at Android Auto er på vej til Danmark hen over de kommende måneder. Nu har it-giganten så annonceret, at den biltoptimerede udgave af Android nu er køreklar her i Danmark.

Android Auto har eksisteret siden 2015, men i Danmark har kun det hidtil kun været muligt at installere applikationen på sin smartphone ad omveje uden om Google Play. Det har været til trods for, at appen ellers har været fuldt ud oversat til dansk i mange år. Dog har Google-assistenten bøvlet med at oplæse modtagne beskeder op på korrekt dansk. Det er der dog kommet styr på, nu hvor Google officielt har lanceret Android Auto herhjemme i Danmark.

Ud over Danmark har Google også åbnet op for adgang til Android Auto i Belgien, Holland, Norge, Sverige og Portugal. Det bringer det samlede antal af lande, hvor Android Auto er tilgængelig, op på 39.

Den danske lancering af Android Auto vil formentlig også betyde, at bilproducenter i langt højere grad vil begynde at promovere Googles pendant til Apple CarPlay. De har de hidtil været noget tilbageholdende med, formentlig fordi det netop ikke har været officielt tilgængeligt herhjemme.

Læs også: Trådløs Android Auto virker på alle mobiler med Android 11

Sådan fungerer Android Auto

Android Auto er en applikation til Android-smartphones, der enten kan hentes i Google Play-butikken, eller som allerede er forudinstalleret, hvis din telefon har Android 10 eller nyere.

Android Auto kan fungere som interface i din bil på to måder: Enten direkte på din mobilskærm eller overført til din bils indbyggede skærm eller en eftermonteret bilradio fra f.eks. Sony, Pioneer, Kenwood og JVC. Dette kan foregå enten trådløst over en Wi-Fi-forbindelse eller via USB-kabel. For begge dele gælder dog, at både bil/bilradio og din Android-mobil skal leve op til en række mindstekrav. Dem kan du læse mere om her.

Ud over Android Auto har Google også i i 2017 introduceret det, der hedder Android Automotive. Det er søgegigantens bud på et dedikeret styresystem til biler, som driver alt i interiøret. Det kan sammenlignes med BMWs iDrive, Volkswagens fremtidige VW.OS, Toyotas kommende Arene-system osv. Forvirret over forskellen på Android Auto og Android Automotive? Bliv klogere her.

Læs også: Ford skifter til Android Automotive i 2023