Biler med Android Automotive: Se alle bilmodeller her

Hvilke biler har Android Automotive – Googles udgave af Android optimeret til biler? Se listen over alle biler her.

Biler med Android Automotive: Se alle bilmodeller her

Du har formentlig hørt om Android Auto – en app fra Google, som kan køre enten på telefonen, eller som trådløst eller via kabel kan vises på bilens skærm.

Men Android Auto er i disse år ved at blive erstattet af Android Automotive. Det er en udgave af Android, som driver hele bilens såkaldte infotainmentsystem. Mange bilmærker har gennem årene udviklet deres egne systemer, f.eks. iDrive fra BMW, COMAND fra Mercedes-Benz, MMI fra Audi, Sync fra Ford, UVO fra Kia osv.

Men flere og flere bilproducenter vælger at alliere sig med Google, som stiller open source-softwaren til rådighed for bilproducenter på samme måde, som mobilproducenter som Samsung kan bruge Android.

Men hvor mange bilmærker har egentlig valgt at tage Android Automotive i brug? Og hvilke bilmodeller understøtter Android Automotive? Få det fulde overblik nedenfor. Listen er senest opdateret 25. august 2021:

Læs også: Android Auto og Android Automotive: Hvad er forskellen?

Audi

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Audi vil understøtte Android Automotive.

BMW

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at BMW vil understøtte Android Automotive.

Buick

General Motors annoncerede i september 2019, at udvalgte modeller fra Buick kommer med Android Automotive fra og med starten af 2021. Buick-modeller med Android Automotive vil stadig understøtte Apple CarPlay og Android Auto til mobilen. Det er endnu uvist, hvilke modeller fra Buick der kommer med Android Automotive.

Cadillac

General Motors annoncerede i september 2019, at udvalgte modeller fra Cadillac kommer med Android Automotive fra og med starten af 2021. Cadillac-modeller med Android Automotive vil stadig understøtte Apple CarPlay og Android Auto til mobilen. Følgende modeller fra Cadillac kommer med Android Automotive:

 • 2023 Cadillac Lyriq

Chevrolet

General Motors annoncerede i september 2019, at udvalgte modeller fra Chevrolet kommer med Android Automotive fra og med starten af 2021. Chevrolet-modeller med Android Automotive vil stadig understøtte Apple CarPlay og Android Auto til mobilen. Det er endnu uvist, hvilke modeller fra Chevrolet der kommer med Android Automotive.

Citroën

Bilgruppen Groupe PSA (nu en del af Stellantis) oplyste i september 2019, at 2023-modeller fra Citroën vil komme med Android Automotive. Stellantis vil melde nyt ud senere.

Dacia

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Dacia vil understøtte Android Automotive.

DS

Bilgruppen Groupe PSA (nu en del af Stellantis) oplyste i september 2019, at 2023-modeller fra DS vil komme med Android Automotive. Stellantis vil melde nyt ud senere.

Fiat

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Fiat vil understøtte Android Automotive. Fiat er dog en del af Stellantis, som fusionerede med bilgruppen Groupe PSA. Netop Groupe PSA har meldt ud, at man tager Android Automotive i brug fra og med 2023, så måske vil det samme vise sig at blive tilfældet for Fiat.

Ford

Ford Motor Company annoncerede i januar 2021, at biler fra Ford vil komme med Android Automotive i hele verden fra og med slutningen af 2023.

GMC

General Motors annoncerede i september 2019, at udvalgte modeller fra GMC kommer med Android Automotive fra og med starten af 2021. GMC-modeller med Android Automotive vil stadig understøtte Apple CarPlay og Android Auto til mobilen. Følgende biler fra GMC kommer med Android Automotive:

 • GMC Hummer EV

Honda

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Honda vil understøtte Android Automotive.

Hyundai

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Hyundai vil understøtte Android Automotive.

Kia

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Kia vil understøtte Android Automotive.

Mazda

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Mazda vil understøtte Android Automotive.

Mitsubishi

Bilgruppen Renault-Nissan-Mitsubishi annoncerede i september 2018, at Mitsubishi-biler vil begynde at komme med Android Automotive fra og med starten af 2021. Det er endnu uvist, hvilke modeller fra Mitsubishi der kommer med Android Automotive.

Mercedes-Benz

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Škoda vil understøtte Android Automotive.

Nissan

Bilgruppen Renault-Nissan-Mitsubishi annoncerede i september 2018, at Nissan-biler vil begynde at komme med Android Automotive fra og med starten af 2021. Det er endnu uvist, hvilke modeller fra Renault der kommer med Android Automotive.

Opel

Bilgruppen Groupe PSA (nu en del af Stellantis) oplyste i september 2019, at 2023-modeller fra Opel vil komme med Android Automotive. Stellantis vil melde nyt ud senere.

Peugeot

Bilgruppen Groupe PSA (nu en del af Stellantis) oplyste i september 2019, at 2023-modeller fra Peugeot vil komme med Android Automotive. Stellantis vil melde nyt ud senere.

Polestar:

 • Polestar 2 var den første bil fra Volvos elbilsmærke med Android Automotive. Bilen kom på markedet i juli 2020.
 • Polestar Precept var oprindeligt en konceptbil, som skal i produktion. Den kommer med Android Automotive 2.0, som skulle være forbedret i forhold til Android Automotive i PoleStar 2.

Renault

Bilgruppen Renault-Nissan-Mitsubishi annoncerede i september 2018, at Renault-biler vil begynde at komme med Android Automotive fra og med starten af 2021. Følgende modeller fra Renault kommer med Android Automotive:

 • 2021 Renault Mégane E-Tech Electric

Seat

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Seat vil understøtte Android Automotive.

Škoda

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Škoda vil understøtte Android Automotive.

Suzuki

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Suzuki vil understøtte Android Automotive.

Toyota

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Toyota vil understøtte Android Automotive.

Vauxhall

Bilgruppen Groupe PSA (nu en del af Stellantis) oplyste i september 2019, at 2023-modeller fra Vauxhall vil komme med Android Automotive. Stellantis vil melde nyt ud senere.

Volkswagen

Der er endnu ikke nogen meldinger om, at Volkswagen vil understøtte Android Automotive.

Volvo

Volvo meldte ud i november 2019, at elbilen XC40 Recharge, som leveres i Danmark i 2021, kommer med Android Automotive. Følgende Volvo-modeller kommer nu med Android Automotive:

 • 2021 Volvo XC40 P8
 • 2021 Volvo XC40 Recharge
 • 2022 Volvo XC60
 • 2022 Volvo S90
 • 2022 Volvo V90
 • 2022 Volvo V90 Cross Country

Læs også: Biler med Android Automotive finder nu selv ladestationer på din vej

Sidste nye om historien

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 3/7/2020 kom der nyt i sagen med sagen om Rekordhøjt salg af plug-in hybridbiler – Den finder du her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..