Android Lollipop nærmer sig 10 % udbredelse

De seneste to Lollipop-versioner til Android, 5.0 og 5.1, sniger sig op på næsten 10 % i udbredelse, viser nye tal.

Android Lollipop nærmer sig 10 % udbredelse

Android Lollipop, som dækker over version 5.0 og version 5.1, tager til i vækst, når det gælder udbredelsen på nye smartphones og tablets.

Det viser nye tal på Googles udviklerside, hvor der efter månedens udgang offentliggøres en ny opgørelse af, hvor udbredte de forskellige Android-versioner er. I alt er der Lollipop på 9,7 % af alle Android-enheder, som inden for den seneste uge har besøgt Google Play-butikken.

Læs også: Lollipop udbredes fortsat med små skridt

Det skal ses i forhold til sidste måneds tal, hvor det kun var 5,4 % af enhederne, der kørte med den nyeste software fra Google. Lollipop er altså steget med 4,3 procentpoint på en måned, hvor der de to foregående måneder har været en vækst på 2,1 og 1,7 procentpoint.

Lollipop udbredelse
Sådan ser månedens tal ud fra Googles udviklerside.

Kitkat, version 4.4, er nu installeret på 39,8 % af Android-enhederne, hvilket er et fald på 1,6 procentpoint siden sidste måned. En næsten lige så stor del af Android-softwaren består af den op til halvanden år gamle Jelly Bean-version, som med 39,2 % i dag er faldet 1,5 procentpoint fra 40,7 %.

Læs også: iOS 8 installeret på 81 % af alle iOS-enheder

Alle de tre ældre Android-versioner, henholdsvis Ice Cream Sandwich, Gingerbread og Froyo, ligger også på endnu færre smartphones og tablets i dag, som dog samlet set kun er faldet med 1,2 procentpoint.

Halter fortsat langt efter Apple

Google har dermed stadig ikke knækket koden for, hvordan Android skal distribueres hurtigt ud til de mange tusinder af forskellige enheder, der findes verden over, som nu kan konstatere, at det kun er hver tiende person, der kører med den nyeste Android-version seks måneder efter lanceringen.

Det har Apple til gengæld, som efter blot 7 måneder har flyttet 81 % af sine brugere over på den seneste iOS 8-version.

Den videre fortælling

Sagens videre forløb om emnet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 30/4/2015 bragte vi en artikel med tematikken To Samsung-mobiler spottet: Galaxy Note 5 og ny Galaxy S6 – Artiklen kan du læse her her. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.