Apple annoncerer watchOS 11 med nye sundhedsfunktioner

Apple har fremvist sin kommende næste Apple Watch-opdatering, watchOS 11, under WWDC 2024. Se alle nyhederne, herunder de mange nye fitnessfunktioner, til Apple Watch.

Apple annoncerer watchOS 11 med nye sundhedsfunktioner

Apples næste Apple Watch-opdatering, watchOS 11, er lanceret i en tidlig udviklerudgave. Apple har fremvist den kommende software under sin årlige WWDC-udviklerkonference mandag.

Vi guider dig her til alle nyhederne i det nye watchOS 11.

Se også: De absolut bedste iPhones

Giver indsigt i din træningsbelastning

Apple Watch vil fremover holde styr på intensiteten af din træningsrutine og vise, hvordan den kan påvirke din restitution. Funktionen kaldes træningsbelastning og bruger data som puls, tempo og højde og kombinerer dem med din vægt og højde for at give et skøn over din træningsindsats med en score fra 1 til 10. Du kan også justere indsatsen, hvis du for eksempel føler, at du har trænet mere eller mindre intensivt, end Apple Watch vurderer.

Du kan se et vægtet gennemsnit af din træningsbelastning over en periode på 28 dage og derefter sammenligne din indsats i de seneste syv dage med det.

Træningsbelastning skal give dig en bedre indikation af, hvor godt din krop har det med din træningsrutine. Det kan være nyttigt, når du træner til et maraton eller et andet konkurrenceløb, hvor man nemt kan komme til at overdrive sin træning eller også kommer til at trappe ned for tidligt.

Funktionen er tilgængelig for mange cardio-baserede træningsprogrammer, men for de træningspas, hvor funktionen ikke kan give en vurdering – f.eks. styrketræning – kan du også selv indtaste en indsatsvurdering. Denne funktion er ikke ny på andre træningsure. Mange Android-ure har i et par år haft denne funktion, som giver dig råd om træning og restitution. Det gælder f.eks. Fitbit og Garmin-ure.

Se også: Apple Intelligence: Her er Apples længe ventede AI-funktioner i iOS 18

Tag timeout fra træningen

Har du brug for en hviledag, for eksempel ved sygdom, kan du sætte dine aktivitetsringe på pause i watchOS 11.

På den måde trækker de dage ikke dit gennemsnit ned. Du vil også kunne tilpasse aktivitetsmålene yderligere for hver ugedag.

Læs også: De absolut bedste iPads

Appen Vitals måler dine vigtige sundhedstal

 

Vitals-appen er et andet nyt sted, hvor du kan tjekke dine sundhedsmålinger – nærmere bestemt puls, åndedrætsfrekvens, temperaturen på håndleddet, søvnlængde og iltniveau i blodet.

Appen viser dig, hvordan dine sundhedstal udvikler sig over tid, og om de falder inden for et typisk interval baseret på dine historiske data. Appen advarer dig også, når målingerne er uden for normalen, og giver dig en personlig og skræddersyet besked med mulige forklaringer.

Se også: iOS 18: Disse iPhones kan ikke trække alle AI-funktioner

Nye Double Tap-funktioner

Apple har åbnet op for Double Tap for udviklere. Det giver dig mulighed for at dobbelttrykke med tommel- og pegefinger for at interagere med apps, f.eks. springe numre over i musikappen eller sende en besked uden at røre skærmen.

Double Tap var kun tilgængelig på Series 9 og Ultra 2 og kun på et udvalg af Apples egne apps, men nu kan udviklere af tredjepartsapps få adgang til funktionen. Under præsentationen viste Apple en demo, hvor en tredjepartsapp til overvågning af ens baby giver dig mulighed for at starte en timer til at spore din babys søvn, mens barnet ligger i dine arme.

Med Double Tap kan du nu også scrolle gennem alle apps, inklusive Beskeder og Vejr, uden at røre ved skærmen.

Se også: De bedste spilemulatorer til iPhone

Tilpas urskiven med egne fotos

watchOS 11 har nu en redesignet Fotos-urskive, der bruger maskinlæring til automatisk at udvælge fotos, som den mener vil se bedst ud som urskive.

Den tilpasser billedet, herunder skaber en følelse af dybde i billedet, og viser derefter muligheder for en urskive med forskellige skrifttyper og farver til at vise tiden.

Dynamisk tilstand er en ny funktion, som automatisk giver dig et nyt urskivebillede, hver gang du løfter dit håndled.

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones

Liveaktiviteter på vej til Apple Watch

Smart stak dukkede første gang op på Apple Watch med WatchOS 10, når du scroller med den digitale krone eller swiper op fra urskiven. I watchOS 11 viser den nu flere widgets, herunder Liveaktiviteter øverst i stakken.

Hvis du for eksempel følger en sportskamp, vises resultatet øverst i din stak, eller hvis du ringer efter en Uber, vises den forventede ankomsttid. Musikappen Shazam, appen Fotos og appen Distance er også nye i Smart stak, og du kan også se advarsler om dårligt vejr såsom tordenvejr.

Apple Watch har nu også en Oversæt-app, og appens widget vises automatisk i Smart stak, når du rejser til et land med et andet sprog. Du kan så tale direkte ind i uret og straks høre oversættelsen til et andet sprog.

Flere funktioner i WatchOS 11

Cyklussporing understøtter nu flere muligheder for graviditetssporing.

Appen Træning understøtter nu også en Tjek ind-funktion, så du kan give venner og familie besked, når du kommer hjem fra et træning.

Brugerdefinerede træningsprogrammer understøttes nu til svømmeture i poolen.

Apple Watch understøtter flere interaktive widgets til smart home-enheder.

Apple Maps understøtter offline turn-by-turn-navigation til brugerdefinerede vandreruter og vandreture i alle amerikanske nationalparker.

Med Tap to Cash kan du sende og modtage Apple Cash ved at holde Apple Watch i nærheden af et andet ur eller en iPhone.

Hvornår kommer watchOS 11, og hvilke Apple Watch får opdateringen?

watchOS 11 vil være tilgængelig som til efteråret – formentlig september, men udviklere kan allerede nu downloade en udviklerbeta nu.

watchOS 11 kræver en iPhone Xs eller nyere med ioS 18 og understøtter følgende Apple Watch-modeller:Apple Watch SE (2nd generation)

  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch Series 9
  • Apple Watch Ultra
  • Apple Watch Ultra 2

Se også: Klimavenlige iPhones er brugte iPhones