Apple blokerer Facebook-update – info om afgift irrelevant

Apple fjerner "irrelevant" info om deres afgift på 30 procent på alle køb i apps på iOS i opdatering fra Facebook.

Apple blokerer Facebook-update – info om afgift irrelevant

Apple App Store er i modvind for tiden. Det handler om den afgift på 30 procent, Apple kræver for alle in app-køb, en afgift som for eksempel Epic Games ikke synes om. Derfor har Epic Games forsøgt at omgå afgiften med en ny type betaling i spillet, men det har resulteret i, at spillet er fjernet og Epic Games har fået fjernet deres udviklerkonto.

Apple fjerner info om 30 % afgift ved køb i apps

Ny ser det ud til, at Facebook også blander sig i dramaet. De fortæller nu, at Apple har tvunget dem til at fjerne en besked, Facebook havde lagt ind i sin app.

Beskeden, Facebook havde lagt ind i deres iOS-app, fortalte brugerne, at Apple ville snuppe 30 procent af indtægterne, der kom ind via Facebooks nye tjeneste for online events. Apple havde tilsyneladende ikke lyst til, at brugerne skulle kende til det, så de har ifølge Facebook ”tvunget” dem til at fjerne informationen.

Se også: Billig iPhone

Kalder info for irrelevant

Apple henviser til en regel i App Store, der forhindrer udviklere i at vise det, de kalder ”irrelevant” information for brugerne. Facebook har et andet syn på tingene:

”Nu mere end nogensinde, burde vi gribe muligheden for at hjælpe folk med at forstå hvor de penge, de tiltænker mindre virksomheder, rent faktisk havner. Desværre afviste Apple vores gennemsigtighedsinformation om deres afgift på 30 procent, men vi arbejder stadig på at gøre den information tilgængelig inde i appen.”

Facebook har siden fjernet beskeden, men har lagt en ny besked ind, hvor der står, at Facebook ikke tager nogen afgift for de køb, der foretages.

Se også: Nyheder om Apple App Store