Apple nærmer sig aftale med OpenAI om at bruge ChatGPT i iPhone

Apple har forhandlet med både Google og OpenAI om at bruge deres chatbot-teknologi i den kommende iOS 18-software. Nu har Apple indgået en aftale med OpenAI, erfarer Bloomberg.

Apple nærmer sig aftale med OpenAI om at bruge ChatGPT i iPhone

Apple har lukket en aftale med OpenAI om at bruge AI-virksomhedens teknologi i iPhone som led i et større fremstød for at få kunstig intelligens ind i sine enheder. Det erfarer Bloomberg fra personer med kendskab til sagen.

Se også: Apples salg af iPhones falder – bliver AI redningen?

iOS 18 får AI-funktioner fra ChatGPT

De to virksomheder har lagt sidste hånd på vilkårene for en aftale om at bruge ChatGPT’s funktioner Apples kommende i iOS 18-software, som ventes at blive fremvist i en tidlig udgave ved den kommende WWDC-udviklerkonference i juni. Til september bør iOS 18 rulle ud til den kommende iPhone 16-serie og eksisterende iPhones.

Apple har også forhandlet med Google om at få licens til søgegigantens Gemini-AI-chatbot. Selv om forhandlingerne stadig skulle være i gang, har de endnu ikke kastet en aftale af sig.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

En aftale med OpenAI vil give Apple mulighed for at tilbyde den populære chatbot som en del af et væld af nye AI-funktioner, som Apple planlægger at annoncere i næste måned.

Selv om Apples forhandlinger med OpenAI nu er intensiveret, er der ingen garanti for, at en aftale vil blive annonceret inden for kort tid.

Se også: Køb en brugt iPhone og invester i dine børns fremtid

Bedre sent end aldrig

AI har været det helt store samtaleemne i techverdenen de seneste to år, men Apple har været fuldstændig fraværende.

Det er først i løbet af det seneste halve års tid, at rygter har svirret i luften om, at Apple vil hoppe med på AI-vognen. Apples strategi ser ud til at blive, at nogle af de kommende AI-funktioner skal afvikles via datacentre, der er udstyret med Apples egne processorer, erfarer Bloomberg. Andre AI-funktioner skal afvikles lokalt via telefonerne, som udstyres med kraftige processorer.

Sidste år oplyste Apples administrerende direktør, Tim Cook, at han personligt bruger OpenAI’s ChatGPT, men tilføjede, at der var “en række problemer, som skal løses”. Han lovede, at nye AI-funktioner vil komme til Apples produkter på et “meget gennemtænkt grundlag”.

Tim Cook: Apple vil have en fordel

Ved fremlæggelsen af Apples seneste kvartalsregnskab argumenterede Tim Cook for, at Apple vil have en fordel inden for AI.

“Vi tror på AI’s transformerende kraft og løfte, og vi mener, at vi har fordele, der vil differentiere os i denne nye æra, herunder Apples unikke kombination af sømløs integration af hardware, software og tjenester,” lød det fra Tim Cook.

Det vil da absolut heller ikke være overraskende, hvis Apple annoncerer AI-funktioner i de kommende iPhones, som opnår stor popularitet til trods for, at selskabet har været sent ude i forhold til konkurrenterne.

Apples mantra er sjældent at være først. I stedet lader Apple konkurrenterne om at forsøge sig på nye områder, og når teknologien er moden, går Apple ind på nye markeder med en gennemført og ofte yderst velfungerende løsning.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones