Apple tvinger alligevel iPhone-opdatering igennem

Selvom de havde lovet noget andet vil Apple vil alligevel stoppe softwareopdateringer til iOS 14, og dermed gennemtvinge opdatering til iOS 15.

Apple tvinger alligevel iPhone-opdatering igennem

Da iOS 15 blev lanceret i oktober sidste år blev iPhone-brugere lovet, at de kunne blive på iOS 14, hvis de skulle have den lyst. Apple lovede dengang at holde iPhones med iOS 14 sikkerhedsopdateret, men påstår nu, at det kun var midlertidigt.

Det kan for mange være utrygt og forvirrende at skulle opdatere mobiltelefonen. Og skiftet fra iOS 14 til iOS 15 var et relativt stort et med masser af nye funktioner, designændringer og genveje. Til dem der fandt dette uoverskueligt lovede Apple, at de kunne vælge at blive på iOS 14, som de stadig ville levere sikkerhedsopdateringer til.

Se også: Sammenlign priser på iPhones

Apple: Kun en midlertidig løsning

Apple annoncerede iOS 15 tilbage i juni 2021, hvor de kom med denne udmelding:

“iOS tilbyder nu et valg mellem to softwareopdateringsversioner i appen Indstillinger. Du kan opdatere til den nyeste version af iOS 15, så snart den er udgivet, så du får de nyeste funktioner og det mest komplette sæt sikkerhedsopdateringer. Eller du kan fortsætte med iOS 14 og stadig få vigtige sikkerhedsopdateringer, indtil du er klar til at opgradere til den næste større version.”

Dengang nævnte Apple aldrig, hvornår de ville stoppe opdateringer til iOS 14, men det er altså sket nu. Den sidste opdatering til iOS 14 var 14.8.1. Brugerne på nyeste iOS 14 bliver nu derfor bedt om at opdatere til iOS 15.2.1.

Man kan selvfølgelig vælge at ignorere opdateringen til iOS 15, men man vil dermed hellere ikke modtage sikkerhedsopdateringer, og telefonen kan derfor ende med at blive usikker.

Se også: Hvor længe opdateres Apples iPhones?

Gælder også iPad

Udover at gælde for iPhones gælder det samme for iPads. Har du en iPad som endnu ikke er opdateret til iOS 15, fordi du ønskede at blive på iOS 14, vil den ikke få flere opdateringer på denne softwareversion.

Se også: Test af mobiltelefoner

Emnet er ikke færdigdebatteret

Der blev pustet nyt liv i tematikken. Steen Jørgensen valgte at gå videre med sagen. 9/12/2021 blev bolden spillet videre med en artikel med tematikken HP størst på PC-salget i Europa – Følg det videre forløb her. Aktuelt nyhedsstof om emnet kan du læse her..