Apple vil have at bilproducenter skal bruge iPhone som bilnøgle

Interessen for bruge Apples iPhone eller Watch som bilnøgle har fra bilproducenterne ikke været stor. Det skal en ny app gøre noget ved.

Apple vil have at bilproducenter skal bruge iPhone som bilnøgle

Apple lancerede tilbage i 2020 CarKey, virtuelle bilnøgler i Wallet-appen, hvor ejere af iPhone og Apple Watch fik mulighed for at bruge enhederne som bilnøgle. Interessen fra bilproducenterne har dog være alt for lille, og derfor lancerer Apple nu en ny app.

Se også: Tjen gode penge på brugte iPhones

Skal gøre det let at implementere CarPlay

Tilbage i 2020 var det BMW, der i samarbejde med Apple lancerede CarKey i et udvalg af deres biler. Det var i starten eksklusivt for BMW. Målet for Apple var dog, at flere bilproducenter skulle tage denne funktion til sig, så flere kunne bruge iPhone eller Watch som en bilnøgle. Men som det ser ud i dag, er det stadig kun tilgængeligt i BMWs biler.

Det kunne tyde på, at Apple havde håbet på en hurtigere adoption af CarKey fra andre bilproducenter. Apple har netop lanceret appen “Car Keys Tests” i App Store, der skal fange bilproducenternes interesse og sætte dem i gang.

Appen bliver distribueret under Apples udviklerkonto, men er i øjeblikket ikke opført på listen. Det betyder, at man kun kan få adgang til den via et direkte link, ikke via App Store-søgning eller Apples kontoside.

Appen er beregnet til bilproducenter til at teste integration med Apples Car Key-funktion. Apple siger, at appen gør det muligt for disse virksomheder at “teste og validere” kravene til certificeringsprocessen for at indføre Car Key gennem sit Made-For-iPhone-program.

Det er sandsynligt, at Apple tidligere har distribueret denne app direkte til Car Key-partnere på privat basis. Ved at tilføje appen til App Store forenkles denne proces og gør det nemt for appen at blive distribueret til testpartnere.

Se også: Sammenlign elbilernes priser & kvaliteter

iPhone skal blive en endnu større del af hverdagen

Apples hensigt med dette er selvfølgelig, at iPhonen skal blive en endnu større del af vores hverdag. Jo flere af Apples tjenester og services man bruger, desto mere integreret i økosystemet bliver man. Derfor er det også mere sandsynligt, at man køber en iPhone næste gang, der man på mobilindkøb.

Se også: Test af mobiltelefoner