Apples næste store opdatering: Vores forventninger til iOS 12

iOS 12 bliver næste store opdatering til iPhone og iPad. Her er hvad vi håber den byder på.

Apples næste store opdatering: Vores forventninger til iOS 12

Tilbage i marts måned åbnede Apple for billetsalget til dette års WWDC, Apples udvikler konference. Konferencen starter om få dage, og dér forventes iOS 12 at blive præsenteret. Derfor synes vi det var oplagt, at tage et kig på rygterne og kigge på, hvad vi forventer og håber der kommer i opdateringen.

Opdateringen til iPhone, iPad og iPod Touch er allerede i gang med at blive udviklet i Apples hovedkvarter i Californien, men er sikkert først klar til lancering til efteråret, sammen med nye iPhones.

Læs også: iPhone X stod for 35 % af hele smartphonemarkedets overskud

Hvad er sandsynligt at se i iOS 12

iOS 12, der har fået kodenavnet “Peace”, er den næste store opdatering fra Apple. Det ser ud til at iOS 11.4, der netop rulles ud nu, bliver den sidste opdatering i iOS 11, inden iOS 12 bliver en realitet. 

 • Multi-platform apps: En af de mere sandsynlige og interessant rygter, er muligheden for multi-platform apps. Dvs. udviklere fremover kan udvikler en enkelt app, som virker til både iOS og macOS. 
 • Face ID: Forbedret Face ID. Hurtigere oplåsning og ikke mindst mulighed for at oplåse horisontalt. 
 • Nye Animojis: Det er ret sandsynligt at Apple vil udevide Animoijs i iOS 12. Nærmere betegnet mere flere karakterer samt en bedre og mere intuitivt udformet brugerflade.
 • Kombineret Animojis og FaceTime: Apple vil sandsynligvis gøre det muligt, at lave opkald på FaceTime med Animoji ansigter.
 • Forbedret forældrekontrol: Et nyt digitalt værktøj der skal gøre det muligt, for forældre, at følge med i deres børns brug af deres iOS enheder.
 • Forbedret Siri: En Siri der er dybere integreret i iOS, som fx kan hjælpe dig med at fremsøge bestemt billeder osv.
 • Stabilitet og hastighed: Rygterne siger at en vigtig del af næste iOS opdatering, bliver et fokus på at gøre operativsystemet mere stabilt, med færre fejl, og hurtigere.
ios 11.4 opdatering
Måske sidste opdatering i iOS 11 ruller ud lige nu. Foto: Mobilsiden.dk

Hvad er mindre sandsynligt at se i iOS 12

Nu kommer vi til den del af artiklen, hvor vi tillader os at drømme lidt. Drømme lidt om ting vi håber at se i iOS 12, men enten aldrig kommer til det eller noget som først kommer senere hen.

 • Redesign af hjemmeskærmen: Der har været masser af snak om et stort redesign af hjemmeskærmen, hvilket snart ville være på tide. Dog ser det ud til at være rykket til iOS 13. Men vi håber og krydser fingre. Se evt. konceptbillederne i denne artikel.
 • Redesign af notifikationer: Måden iOS håndtere notifikationer på bliver ofte kritiseret. Et redesign som samlede notifikationer per app, samt lettere mulighed for at afvise dem og et bedre overblik. 
 • Always-on skærm: Vi ser det allerede på mange Android telefoner. En Always-on skærm, som betyder at enkelte pixels på skærmen altid er tændt, for at vise tid, batteri, notifikationer, kalenderbegivenheder osv.
 • Dark Mode: Endnu en funktion man ofte ser på Android telefoner. En mulighed for at gøre brugerfladen i iOS sort. Denne funktion har længe været ønsket, men er desværre nok relativt usandsynligt.

Hvad håber du på?

Nu er det jeres tur. Hvad håber i på at iOS 12 byder på?

Læs også: Apple åbner mere op for NFC i iOS 12