Her er Googles plan med Fuchsia OS

Googles Fuchsia OS skal ikke erstatte Android, men skal fungerer i sammenspil med Android. Her er Googles plan med Fuchsia OS.

Her er Googles plan med Fuchsia OS

Tilbage i 2018 var man overbevist om, at Googles Fuchsia OS skulle være en fremtidig erstatning for Android, som styresystem i smartphones og tablets. Det viste sig dog ikke at være tilfældet, men hvad er så planen med Fuchsia OS? Google har netop slået stillinger op, hvor man kan blive en del af deres Fuchsia-team, som afslører hvad deres forkromede plan er.

Fuchsia OS skal ikke genopfinde styresystemet til telefoner, for Google har helt andre planer med det. Faktisk er planen med Fuchsia OS, at det skal være netop det det er nu – bare i et større omfang.

Læs også: De bedste telefoner med Android

Fuchsia OS kan blive ny smart-platform

Allerede bruger Google nemlig Fuchsia OS i deres Nest Hub, som er en smartskærm med Google Assistent, der er oplagt til styring af smart home. Det var tilbage i august i år, at Google opdaterede den nyeste Nest Hub med Fuchsia-styresystemet, selv det ikke er noget brugerne har lagt mærke til.

Jobopslagene, som Google nu har fjernet, fortæller lidt om hvad man skal arbejde med, hvis man skal arbejde på Fuchsia OS-holdet. Og her tyder det på, at det bliver mere af det samme. Her står der nemlig, at planen er at bringe styrestsystemet til “yderligere smarte enheder og andre formfaktorer”.

Det kunne derfor tyde på, at Fuchsia OS ikke kun skal være til Googles smarte skærme, men også til en lang række andre produkttyper, som fx højtalere, Chromecast og mere.

Og ikke nok med det, så kunne det også være en platform som Google, ligesom med Android, giver producenter mulighed for at benytte i deres smarte enheder. Allerede nu arbejder Google sammen med en lang række producenter at smarte enheder, hvor Googles assistent er indbygget.

google nest kamera 2021
Fremtiden for Fuchsia OS er her.

Fuchsia OS skal ikke være det nye Android

Så vi kan vidst roligt konkludere, at Fuchsia OS ikke skal erstatte Android, en nærmere fungere i sammenspil med Android. Den 19. oktober afholder Google et Pixel-event, hvor der også forventes nye Nest-højtalere, hvor vi kunne høre mere om planerne med Fuchsia OS. Her kunne vi også se Google vise Pixel smartwatch og en foldbare telefon frem.

Læs også: Bør du lave et smart-home – fordele og ulemper