iOS 15.2 giver ekstra privacy funktion og Digital arv

Med Rapport om app-anonymitet kan du få ekstra god indsigt i, hvilke apps der har brugt hvilke funktioner på din iPhone. Det sker med iOS 15.2.

iOS 15.2 giver ekstra privacy funktion og Digital arv

Apple er kommet med den nyeste opdatering til iPhone, nemlig iOS 15.2. Herunder kan du se nogle af de nyheder, der kommer med opdateringen.

Se også: Guide til brugte iPhones

Ekstra privacy

Rapport om app-anonymitet i Indstillinger viser dig, hvor ofte apps har haft adgang til din lokalitet, dine fotos, dit kamera, din mikrofon, dine kontakter m.m. i de seneste syv dage, samt deres netværksaktivitet.

Af andre sikkerhedsindstillinger kan nævnes ‘Skjul min e-mailadresse’, der opretter unikke, tilfældige e-mailadresser og er tilgængelig i appen. På den måde kan andre tjenester og services ikke bruge din mail-info til noget efterfølgende.

Se også: Test af iPhone 13

Arvekontakter når du dør

Apple-id Digital arv gør det muligt at udpege personer som arvekontakt, så de kan få adgang til din iCloud-konto og dine personlige oplysninger, når du dør.

Den funktion har været ret omtalt, især fordi det faktisk har været et problem tidligere at få adgang til andres iCloud-konto, når de dør. Det er særligt ens nærmeste familie, funktionen er relevant for.

Se også: Billig iPhone 13

Makrofotografering, Apple Kort, fejlrettelser

En betjeningsmulighed til makrofotografering gør det muligt at skifte til ultravidvinkelobjektiv for at tage makrofotos og optage makrovideoer på iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max. Funktionen kan slås til i Indstillinger.

Der er kommet forbedret bykort i Apple Kort til Carplay med oplysninger om veje såsom svingbaner, midterrabatter, cykelstier og fodgængerovergange i understøttede byer.

Endelig er der en god omgang fejlrettelser. For eksempel til Siri, der måske ikke svarer, når VoiceOver er i gang og iPhone er låst. ProRAW-fotos kan fremstå overeksponerede, når de vises i tredjepartsapps til fotoredigering – det skulle også være fixet nu.

Se også: Nyheder om iOS