iOS 16.4.1 og iPadOS 16.4.1 gør iPhone og iPad mere sikker

Det er måske en lille opdatering, som Apple netop har sendt ud til iPhone og iPad med iOS 16.4.1 og iPadOS 16.4.1, men den er vigtig.

iOS 16.4.1 og iPadOS 16.4.1 gør iPhone og iPad mere sikker

Apple har netop sendt iOS 16.4.1 og iPadOS 16.4.1 ud til alle brugere. Du har måske allerede fået besked om, at din iPhone eller iPad kan downloade opdateringen.

Sædvanligvis sender Apple opdateringer ud til at alle på én gang. Det er formentlig en god idé at installere opdateringen så hurtigt som muligt, for den ordner en del svagheder, som er blevet udnyttet.

Se også: Priser på iPhone

Misbrug af kode på kerneniveau

En svaghed i IOSurfaceAccelerator tillod en app at eksekvere vilkårlig kode med kerneprivilegier, mens en svaghed i WebKit lod smittet webindhold eksekvere kode.

Er du i tvivl? Det er ikke godt at apps kan eksekvere vilkårlig kode med kerneprivilegier eller at WebKit lod smittet webindhold eksekvere kode.

Et problem med Siri, hvor assistenten ikke altid reagerede, bliver også ordnet med opdateringen, og med er et par nye hudtoner til visse emojier.

Se også: Test af iPhone

Lille, men vigtig opdatering

Det er bestemt ikke en af de store opdateringer, men den er stadig vigtig at installere, så din enhed ikke er åben for dem, der udnytter de svagheder, vi nævner ovenfor.

For at opdatere din iPhone eller iPad, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering > Automatiske opdateringer.

Slå Hent iOS-opdateringer og Installer iOS-opdateringer til. Har du allerede hentet den nyeste opdatering til din iPhone eller iPad, står det oplyst og så kan du trygt bruger løs af din enhed.

Se også: Rigtig mange penge at spare på brugte iPhones