iOS 18 lader dig tilpasse hjemmeskærmen på din iPhone

I iOS 18 introducerer Apple bedre muligheder for at tilpasse hjemmeskærmen - noget, som Android-brugere har haft mulighed for siden den første Android-version.

iOS 18 lader dig tilpasse hjemmeskærmen på din iPhone

Android-brugere har siden den første version af styresystemet kunnet nyde godt af høj grad af tilpasning af hjemmeskærmen. Her kan man selv vælge, hvilke appikoner der skal være på hjemmeskærmen, ligesom man kan vælge placeringen af dem og indsætte widgets.

Apple har haft en helt anden tilgang, hvor hjemmeskærmen nærmest ikke har kunnet tilpasses. Den har bestået af en alfabetisk liste af ens apps, og så har man allernådigst fået lov til at oprette mapper. Siden introducerede Apple widgets, men der er stadig ikke mulighed for samme grad af tilpasning, som man kender på Android-telefoner.

Læs også: Apple overvejer at bruge Googles AI-løsninger i iOS 18

Ikoner kan placeres mere frit på hjemmeskærmen

Det kommer dog til at ændre sig i iOS 18, som ventes at rulle ud til september sammen med iPhone 16-serien.

I iOS 18 vil Apple nemlig give brugerne mere kontrol over layoutet af ikoner på hjemmeskærmen. Det erfarer Bloomberg.

Ikonerne på hjemmeskærmen vil formentlig stadig være låst i et usynligt gitter. Det vil formentlig være for meget frihed til Apples smag at give brugerne mulighed for at placere ikonerne vilkårligt på skærmen som på skrivebordet på en computer.

Ændringen i iOS 18 betyder, at man kan arrangere ikonerne mere frit, så man kan have tomme pladser, rækker eller kolonner mellem ikonerne. Dermed kan brugere i højere grad skabe det layout, som de rent faktisk ønsker – og ikke det layout, som Apple har bestemt man skal have.

I dag kan man allerede påvirke hjemmeskærmen en smule og skabe tomme pladser med apps som Shortcuts og Widgetssmith, men Apples egne muligheder for at gøre hjemmeskærmen til sin egen er både den officielle metode og enklere at have med at gøre.

iPhone-brugerne har kunnet ændre på låseskærmen siden iOS 16, og det bliver nok noget lignende, der kommer til at ske med hjemmeskærmen i iOS 18. Opdateringen giver flere muligheder for at tilpasse startskærmen, og det kan meget vel blive den største ændring af hjemmeskærmen i flere år.

Læs også: iOS 18 får nyt design – macOS følger bagefter

Mange nyheder i iOS 18 i vente

Apple annoncerer iOS 18 ved sin årlige udviklerkonference WWDC, som finder sted i juni, og softwaren ruller ud i sin færdige udgave sammen med lanceringen af i iPhone 16-serien i september.

Ud over forbedrede tilpasningsmuligheder introducerer iOS 18 også ny AI-funktionalitet i Siri og flere andre apps og understøttelse af RCS i appen Beskeder. Dermed bliver det lettere at sende beskeder mellem en iPhone og en Android-enhed.

Se også: Priser på iPhones