iOS 18 får nyt design – macOS følger bagefter

Apple er på vej med designændringer i iOS 18, erfarer velrenommeret Apple-journalist. Men ændringerne bliver måske ikke så massive, som der tidligere er lagt op til.

iOS 18 får nyt design – macOS følger bagefter

I den seneste version af Bloomberg-journalisten Mark Gurmans nyhedsbrev Power On oplyser han, at Apple er i gang med en modernisering af brugerfladen i både iOS og macOS.

Det lyder dog ikke lige så omfattende som de store visuelle ændringer, der kom fra overgangen til iOS 6 til iOS 7.

”Selskabet (Apple, red.) arbejder helt sikkert på en opdatering af designet i iOS, der skal komme allerede i år, men jeg tror ikke, der bliver tale om en gennemgribende forandring, der afspejler visionOS,” siger Mark Gurman med henvisning til et rygte om, at Apple vil hente inspiration fra den visuelle designstil i visionOS – Apples seneste operativsystem til Apple Vision Pro.

Ifølge Mark Gurman kan vi forvente os ændringer i iOS 18 nu til sommer. Derimod er arbejdet med macOS først lige startet og vil derfor først være færdigt i 2025 eller 2026.

Læs også: Rygte: iOS 18 får Vision Pro-lignende designopdatering

Spekulationer om inspiration af visionOS

Siden den første afsløring af styresystemet til Apple Vision Pro har mange funderet på, om Apple havde tænkt sig at opdatere designet af de øvrige styresystemer, så de matcher æstetikken i visionOS med 3D-knapper og flotte baggrundsteksturer.

Det er langt fra sikkert, for designet af visionOS er specifikt for en platform, der er baseret på gennemgangsvideo. I iOS giver muligheden for at kunne se omgivelserne omkring en ”gennem” det åbne appvindue ikke rigtig mening.

Det er dog ganske længe siden, at vi senest har set større ændringer i designet af Apples styresystem til iPhone og iPad. En hvilken som helst ændring i den visuelle identitet vil helt sikkert gøre lanceringen af næste generation af styresystemet interessant. Dertil kommer der også en række AI-baserede funktioner i iOS 18.

Mark Gurman har tidligere udtalt, at Apple ser iOS 18 som ”ambitiøs og tiltalende” med mange nye og vigtige funktioner og et nyt design. Apple præsenterer den næste generation af sit styresystem til iPhones ved det årlige WWDC i juni.

iOS 18 kommer til at være i beta henover sommeren og lanceres bredt for alle brugere i september – i hvert fald hvis vi skal gå efter Apples sædvanlige tidsplan.

Læs også: iOS 17.4 med smart ny funktion til Apple CarPlay