iOS 18 til iPhone kommer med store forbedringer til Siri

Med AI indbygget i Siri, får Apples digitale assistent en stor opgradering. Siri vil iOS 18 og frem f.eks. kunne styre funktioner i apps.

iOS 18 til iPhone kommer med store forbedringer til Siri

Apple planlægger en stor AI-opdatering til Siri i en kommende softwareopdatering til iPhones. Ifølge en rapport fra Bloomberg kan den give dig mulighed for at styre specifikke iPhone-appfunktioner med din stemme. Den fornyede Siri kommer efter sigende næste år som en opdatering til iOS 18.

Se også: De absolut bedste iPhones

Styr funktioner i apps med Siri på iPhone

Opdateringen til iOS 18 vil give Siri flere muligheder for at analysere aktiviteten på din telefon, mens den automatisk aktiverer Siri-kontrollerede funktioner. Du vil kun kunne bruge Siri til at styre funktioner i apps fra Apple til at begynde med, men Apple har planer om at understøtte “hundredvis” af kommandoer i forskellige apps, skriver Bloomberg.

Siri vil efter sigende kun være i stand til at behandle én kommando ad gangen. Men Apple vil i sidste ende lade Siri håndtere flere opgaver i en enkelt anmodning, som f.eks. at bede Siri om at opsummere et optaget møde og derefter sende det til en ven, ifølge Bloomberg.

Det lyder lidt som det, Samsung lovede, da de lancerede Bixby i 2017, hvor de sagde, at “alt, hvad du kan gøre med berøring, kan du også gøre med stemmen” i Samsungs apps. Det er uklart, hvordan teknologien præcist vil fungere, men en nylig demo fra Microsoft viste, hvordan den GPT-4o-drevne Copilot-assistent kunne se på skærmen og f.eks. give tips til, hvordan man spiller Minecraft.

I sidste måned rapporterede Bloomberg, at Apple vil fokusere på at håndtere mange AI-anmodninger på enheden. Den kan behandle enklere kommandoer på iPhone, mens den henter mere komplekse anmodninger fra skyen. Der går rygter om, at OpenAI har indgået en aftale med Apple, og at Apple vil fremme sikkerheden i sin cloud-behandling ved at bruge M2 Ultra-chips med Secure Enclave og fortælle brugerne, at data, der behandles eksternt, er lige så sikre, som når de er på deres enhed.

Dette stemmer overens med de mange rapporter, vi har set i løbet af de sidste par uger. Forskningspapirer indikerer, at Apple gør sig klar til at revidere Siri, mens resultater fra AppleInsider antyder, at Apple kan tilføje muligheden for at analysere og opsummere tekster i Beskeder. Apple planlægger angiveligt også at bringe AI-transskription til Memoer og Noter.

Selv om en ny Siri ikke forventes at komme før næste år, vil vi helt sikkert få et glimt af, hvad Apple har arbejdet på under WWDC den 10. juni.

Se også: Apple introducerer iOS 18: Her er alle nyhederne

AI er hypet, men sjældent anvendt

En ny undersøgelse viser, at meget få regelmæssigt bruger de meget hypede AI-løsninger som ChatGPT. Spørgsmålet er dog om Apple kan lave om på det, når de introducerer AI i iOS 18.

iOS 18 forventes præsenteret på WWDC (Apple Worldwide Developers Conference). Opdateringen til iOS 18 forventes rullet ud til september, når der lanceres nye iPhones – denne gang iPhone 16-serien.

Se også: Billigste iPhones – billige, men gode telefoner