iPhone får snart en enorm stor ændring

Når iOS 17 præsenteres til juni vil der komme understøttelse af sideloading af apps for at overholde de europæiske regler, lyder rygte.

iPhone får snart en enorm stor ændring

Med iOS 17 vil Apple for første gang tillade iPhone-brugere at downloade apps, der er hostet uden for den officielle App Store, skriver Bloomberg.

Det lyder måske ikke som den mest sexede nyhed, men det er faktisk en af de største nyheder og ændringer i iPhones historie.

Ændringen, der også er kendt som sideloading, vil gøre det muligt for kunderne at downloade apps uden at skulle bruge App Store, hvilket vil betyde, at udviklerne ikke behøver at betale Apples 15-30 procent gebyrer.

Se også: Test og anmeldelse af iPhone

EU presser Apple til at åbne op

EU’s lov om digitale markeder (DMA), som trådte i kraft den 1. november 2022, kræver, at “gatekeeper”-virksomheder skal åbne deres tjenester og platforme for andre virksomheder og udviklere.

DMA vil få stor betydning for Apples platforme, og det kan resultere i, at Apple foretager store ændringer i App Store, Messages, FaceTime, Siri og meget mere.

Se også: Guide til brugte iPhones

Truer brugernes sikkerhed og privatliv

Apple har hævdet, at sideloading vil underminere den beskyttelse af privatlivets fred og sikkerhed, som Apple har higet så meget omkring  og se slår fast, at det vil gøre folk sårbare over for malware, svindel, datasporing og andre problemer.

Apple skal imidlertid overholde DMA, ellers risikerer Apple bøder på op til 20 procent af sin globale omsætning, hvis EU-lovene overtrædes.

Også USA overvejer lovgivning, der vil kræve, at Apple skal tillade sideloading.

Se også: Den billigste iPhone er altid brugt, men god som ny