Nu kan du overføre billeder fra iCloud til Google Fotos

Apple har gjort det muligt for brugere af iCloud at flytte alle ens billeder og videoer over til Google Fotos. Se hvordan du gør her.

Nu kan du overføre billeder fra iCloud til Google Fotos

Både Apple og Google tilbyder cloud-opbevaring af dine fotos taget fra mobilen eller uploadet via en computer.

Hidtil har det lidt omstændigt, hvis man vil flytte ens samling af fotos og videoer fra Apples økosystem over til Googles. Det har krævet, at man downloadede alle fotos og videoer fra den ene tjeneste for at uploade dem alle forfra på den nye tjeneste.

Heldigvis er det dog blevet meget nemmere, hvis du vil sikkerhedskopiere dine fotos og videoer i Google Fotos i stedet for iCloud fra Apple.

Apple har nemlig lanceret et smart, lille værktøj, hvor du kan overføre dine fotos fra iCloud til Google Fotos ved ganske få klik.

Læs også: Nu er det slut med gratis Google Fotos-backup

Sådan flytter du dine billeder og videoer i iCloud til Google Fotos

Læs også: Sådan deler du pladsen i Google Fotos med familien

Vigtige bemærkninger, inden du overfører dine fotos og videoer

Inden du begynder at flytte dine fotos og videoer til Google Fotos, skal du sikre dig, at du har nok plads i Google Fotos til indholdet. Du kan se, hvor meget ledig lagerplads du har på din Google-konto her.

I Google Fotos er det muligt at have op til 20.000 fotos per album. Hvis du overfører større albums fra iCloud, vil indholdet stadig blive overført, men maks. 20.000 fotos per album kan føjes til det pågældende album.

Vær også opmærksom på, at Apples værktøj kun overfører den seneste redigerede version af et foto og ikke den originale version. Dubletter bliver vist som ét foto.

Modsat fotos vil videoer ikke blive overført til deres respektive albums – men de vil naturligvis stadig blive overført til Google Fotos.

Visse ting fra iCloud vil gå tabt i overførslen. Det gælder delte album, smarte album, indhold i fotostream, Live Photos, visse metadata samt fotos og videoer, der er lagret i andre mapper eller på andre placeringer.

Du kan læse mere om overførsel af fotos og videoer fra iCloud til Google Fotos på Apples hjemmeside her.

Se også: Nyheder om iOS, Android og andre styresystemer

Opfølgning:

Interessen for temaet fortsatte. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. 3/3/2021 fulgte vi op med en artikel omkring emnet Huawei har 1 milliard aktive smartphones på verdensplan – Historien finder du her. Det sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.