Ny vigtig opdatering til iPhone, som du bør installere nu

En ny opdatering er gjort klar til iPhones og iPads, som du bør installere hurtigst muligt. Opdateringen lukker huller for hackerangreb.

Ny vigtig opdatering til iPhone, som du bør installere nu

For blot en uge siden rullede en stor og meget omtalt softwareopdatering ud til iPhones og iPads verden over. I denne opdatering kom nemlig Apples nye privatlivstiltag samt flere andre nye funktioner. Og allerede i nat er Apple klar med en nye opdatering, som har fået versionsnummer 14.5.1 – og du bør faktisk installere den med det samme.

Når man først læser noterne til opdateting på iPhonen, så ser opdateringen ikke videre vigtig ud. Men hopper man en tur ind på Apples supportside, så er det en anden historie. Her oplyses det at opdateringen lukker huller, som hackere kunne udnytte.

Læs også: I dag lanceres iOS 14.5 – en af de vigtigste iPhone-opdateringer

iPhone-opdatering lukker sikkerhedshuller

Apple oplyser dette på supportsiden:

“Impact: Processing maliciously crafted web content may lead to arbitrary code execution. Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.”, står der på Apples supportside.

På et lidt mere forståeligt sprog står der, at opdateringen løser to sårbarheder, der kan give hackere mulighed for at køre kommandoer på et offers iPhone. Hvad der er mest interessant er, at der angiveligt har været et tilfælde, hvor denne kode er blevet udnyttet. Apple skriver nemlig således:

“Apple er opmærksom på en rapport om, at dette problem muligvis er blevet udnyttet aktivt,”.

Læs også: Telefoner som får opdateringer i lang tid

Installér iOS 14.51 på iPhones nu

Derfor vil vi klar anbefale at du allerede nu får opdateret din iPhone (eller iPads) nu, så du får lukket disse huller. Har du endnu ikke opdateret til iOS 14.5, så kan det tage noget tid at gennemføre opdateringen, da denne opdatering er af den større slags.

Husk at du kan få iPhones og iPads til automatisk at installere nye opdateringer. Gå til Instillinger -> Generelt -> Softwareopdateting og slå “Automatisk opdateringer” til.

Se også: Sammenlign priser på iPhones

Sidste nye om temaet

Næste historie om emnet er også interessant. Lasse Olsen har holdt fast i temaet. 5/5/2021 havde redaktionen fokus på sagen; Rygte: iPhone 13 Pro får 120 Hz-skærme fra Samsung – Næste artikel om temaet finder du her. Du kan læse absolut seneste nyt her.