I dag lanceres iOS 14.5 – en af de vigtigste iPhone-opdateringer

På trods af stort pres fra virksomheder som Facebook, så frigiver Apple alligevel iOS 14.5-opdateringen til iPhones. Og nu er den her endelig.

I dag lanceres iOS 14.5 – en af de vigtigste iPhone-opdateringer

Man finder ikke en opdatering til iPhones, som har været diskuteret mere end denne. Efter lang tids forsinkel, så rulles Apples nye privatlivatiltag ud. iOS 14.5 har været længe undervejs, men nu rulles den endelig ud. Normalt er der ikke det store hype omkring opdateringer til iPhones, men denne gang er det anderledes. Sammen med opdateringen kommer nemlig Apples nye privatlivstiltag, som vil ramme virksomheder som Facebook, hvor det gør mest ondt. Her kan du læse hvad der er nyt i opdateringen.

Læs også: Apple gør livet surt for annoncører i iOS 14

Med iOS 14.5 bliver det lettere for forbrugere, med en iPhone, at holde styr på, hvilke apps og tjenester, der må bruge dine informationer til annoncesporing. Og det er altså en funktion, som har fået fx Facebook til at reagere, og det er endt i en strid mellem de to virksomheder.

Kort og godt fungerer det på den må, at når man åbner en app, så vil man blive spurgt, om denne må kunne spore dig. Denne slags informationer bruges til målrettede reklamer, og disse vil tredjeparter hjertens gerne vil have fat i. Forbrugerne vælger selv, men det forventes, at langt de fleste vil trykke på “nej tak”. Og det rammer altså Facebook, og mange andre virksomheder, på pengepungen. Apple mener derimod at det skal være forbrugerens eget valg, om de vil videregive deres informationer.

Kontrol af sporing i iOS 14.5
Kontrol af sporing i iOS 14.5

Egentlig skulle denne funktion have været lanceret sammen med iOS 14, men blev forsinket til starten af 2021. Efter lidt mere forsinkelse, så opdateringen nu ude at beta, og Apple gør endelig klar til udrulningen. Herunder kan du se, hvad iOS 14.5 ellers har at byde på.

Læs også: Facebook forsvarer brugen af målrettede annoncer

Nyt i iOS 14.5

Udover de nye privatlivstiltag, som er opdateringens vigtigste funktion, så vil man fremover kunne låse en iPhone op med Face ID, selvom man har mundbind på. Det kræver dog lige, at man også har et Apple Watch.

Derudover giver iOS 14.5 også mulighed for at udbytte 5G på både sim- og eSim på iPhone 12-modeller. Her er opdateringer til Apple Maps, AirPlay 2 streaming til Fitness+ træning, nye emojis, ny Siri-app, support for controllere til PS5 og Xbox Series X, en redesignet Podcast-app og selvfølgelig fejlrettelser. Her er også support for Apples nye AirTag bluetooth-tracker bygget ind.

Apple sagde i sidste uge, at iOS 14 ville rulle ud i denne uge, og nu er den her altså. iOS 14.5 kommer sammen med iPadOS 14.5 og tvOS 14.5.

Se også: Sammenlign priser på de mest populære iPhones