Sådan kunne Dynamic Island til iPhone have set ud

Ved lanceringen af iPhone 14 Pro og 14 Pro Max i 2022 introducerede Apple funktionen Dynamic Island. Men implementeringen kunne have set meget anderledes ud.

Sådan kunne Dynamic Island til iPhone have set ud

I forbindelse med lanceringen af iPhone 14 Pro-telefonerne i 2022 introducerede Apple Dynamic Island, der kan ændre form og udvide sin funktionalitet til at vise liveaktiviteter såsom sportsresultater og en række anden information i toppen af skærmen.

Funktionen gør området omkring frontkameraet og Face ID-sensorerne mere brugbar end den store “notch”, som blev brugt i tidligere iPhone-modeller.

Læs også: iOS 18 får nyt design – macOS følger bagefter

Ekstra Dynamic Island i højre side

Men Apples implementering af Dynamic Island kunne være endt med at se markant anderledes ud. Apple har gennem årene haft flere forskellige idéer til området omkring iPhonens notch og udforsket dem, inden de kom frem til det nuværende design af Dynamic Island. Det viser oplysninger, som MacRumors er kommet i besiddelse af.

Baseret på materiale, som mediet har fået adgang til, er følgende billeder blevet skabt. De viser nogle af de koncepter, som Apple har overvejet.

Inden de kom frem til Dynamic Island, udforskede Apple muligheden for en såkaldt popover-menu i højre side af skærmen, hvor man kan få hurtig adgang til klokken, styrken af mobil- og Wi-Fi-signalet, skærmens lysstyrke, lydstyrken og batteriniveauet. Menuen ligner egentlig egentlig bare en notch nummer to og kan forsvinde, når den ikke bruges.

Foto: MacRumors

En anden idé, som Apple har haft, er at gemme notchen i en helt sort statusbjælke i toppen af skærmen. OLED-skærme viser farven sort ved at slukke individuelle pixel, så den løsning havde også været med til at spare på lidt batteriet.

Læs også: Apple arbejder på konkurrent til Samsung Galaxy Ring

Overvejede permanent Dynamic Island

Senere udviklede Apple Dynamic Island, og også her udforskede Apple flere forskellige design. Til at starte med gjorde Apple Dynamic Island til en permanent funktion, som lå fast som en aflang bjælke i toppen af skærmen. Siden bestemte Apple sig dog for, at den ville forstyrre mindre, hvis den skiftede størrelse efter behov.

Apple overvejede også at vise volumen og en række genveje til systemet i Dynamic Island, og it-giganten testede blandt andet et helt nyt layout for igangværende telefonsamtaler.

Apple har siden udvidet Dynamic Island til alle modeller i iPhone 15-serien og sælger stadig iPhone 13-serien, iPhone 14 og iPhone 14 Plus med den gamle notch. Der har været rygter om, at Apple overvejer at flytte telefonens frontkamera og Face ID-sensor ned under skærmpanelet, så komponenterne ikke umiddelbart kan ses. Det arbejde forventes dog ikke at begynde før næste år – tidligst.

Læs også: iOS 18 bliver “den største opdatering” i iPhonens historie