Apple arbejder på konkurrent til Samsung Galaxy Ring

Apple sætter ekstra skub i udviklingen af en smart ring, der bæres på fingeren og derfra tracker brugerens sundhedsstatus, lyder nyt sydkoreansk rygte.

Apple arbejder på konkurrent til Samsung Galaxy Ring

Apple har længe leget med idéen om at skabe en wearable enhed i form af en fingerring. Det har flere patentansøgninger vist gennem tiden.

Nu hvor Samsung er på vej med et tilsvarende produkt, kan det være det helt rigtige tidspunkt for Apple at følge trop med et produkt, der passer ind i Apple-direktør Tim Cooks mantra om at ”være bedst – ikke først”.

Læs også: Lanceringsdato for Samsung Galaxy Ring afsløret

Apple afventer det helt rette tidspunkt

Ifølge Electronic Times har Apple holdt nøje opsyn med markedet for at finde tegn på, at en ring ville blive et populært produkt, i og med den ikke er lige så klodset at gå rundt med som et ur. I stedet kan ringen lettere bæres over længere tid og er også mere behagelig at sove med.

Apple siges nu for alvor at overveje muligheden for at føje en sådan ring ud i livet. Der er også kommet flere patenter til, der har at gøre med et produkt, der skal bæres på fingeren, og som har NFC.

”Det virker sandsynligt, at kommercialiseringen er lige om hjørnet,” siger en insider i industrien, der bliver citeret i den sydkoreanske artikel.

Rygterne kommer samtidig med, at Samsung er ved at gøre klar til at afsløre Galaxy Ring ved selskabets andet Galaxy Unpacked-event i år. Ifølge et tidligere rygte vil det sket sidst i juli måned. Den sydkoreanske techgigant teasede for ringens eksistens ved afslutningen af dette års første Galaxy Unpacked-event i januar. Det forventes, at masseproduktion af den smarte Galaxy Ring begynder i andet halvår af 2024.

Udover muligheden for at måle puls forventes Galaxy Ring også at have EKG-overvågning, søvntracking og mulighed for at styre andre enheder og foretage kontaktløse betalinger. Ringen forventes også at komme i flere størrelser, som passer til enhver fingertykkelse.

Læs også: Samsung Galaxy Ring: Den smarte ring bliver en realitet

Finsk techselskab er førende inden for smarte ringe

Den førende på markedet for smarte ringe er på nuværende tidspunkt Oura Ring, der blev lanceret af det finske selskab Oura tilbage i 2015. Ringen indsamler information om aktivitet, puls, vejrtrækning og søvn. Alle oplysningerne overføres via Bluetooth til Oura-appen. Ouras ring findes i dag som tredje generation og kan nu også måle kropstemperatur og tracke kvinders menstruationscyklus. Batteriet kan ifølge selskabet holde en uge på en enkelt opladning.

I marts 2022 annoncerede Oura, at de havde solgt mere end en million ringe. Den seneste generation har dog mødt kritik, efter at selskabet introducerede et månedsabonnement til en pris på 5,99 dollar, som man er nødt til at betale for at få adgang til visse funktioner.

Læs også: Glasset i Apple Vision Pro revner uden grund