Samsung Galaxy A52 vil få månedlige sikkerhedsopdateringer

Den endnu ikke lancerede mellemklassemobil fra Samsung, Galaxy A52, vil være bedre opdateret med sikkerhedsrettelser end mange dyrere smartphones fra andre mærker.

Samsung Galaxy A52 vil få månedlige sikkerhedsopdateringer

Samsung er på vej med en efterfølger til Samsung Galaxy A51 – sidste års mest solgte Android-smartphone. Og noget tyder på, at den kommende Samsung Galaxy A52 får potentiale til at blive mindst lige så populær som forgængeren.

Lækkede specifikationer har afsløret, at den kommende mellemklassemobil til omkring 3.000 kroner får nogle fornuftige opgraderinger: En mere lysstærk skærm med en opdateringshastighed på helt op til 120 Hz, optisk billedstabilisering i det primære bagkamera, IP67-certificering, en langt kraftigere Snapdragon 750G-processor og et større batteri.

Men det er tilsyneladende ikke alt. Selv om Samsung Galaxy A52 først ventes at blive præsenteret senere på måneden, har Samsung allerede røbet på sin egen hjemmeside, at netop Galaxy A52 vil få månedlige sikkerhedsopdateringer.

Læs også: Samsung på vej med ny version af den mest solgte Android-mobil i 2020

Samsung har tilføjet den endnu ikke annoncerede Galaxy A52 på listen over telefoner, som får månedlige sikkerhedsopdateringer. Foto: Samsung.com

Opdateres lige så hurtigt og i mindst fire år som topmodellerne

Sikkerhedsopdateringer er for de flestes vedkommende ikke synderligt spændende, men de er til gengæld vigtige. Langt hen ad vejen er vores smartphones lige så avancerede som en fuldblods-computer, og de er derfor sårbare over for potentielt alvorlige sikkerhedsbrister, hvis ikke de bliver fikset.

Derfor udsender mobilproducenterne løbende sikkerhedsopdateringer i årene efter telefonerne er lanceret markedet. Mellemklassemobilerne bliver dog som regel prioriteret ret lavt i forhold til de dyrere topmodeller, når det kommer til både sikkerhedsopdateringer og opgraderinger af Android-versioner.

Ofte ses det, at topmodeller modtager månedlige sikkerhedsopdateringer i en årrække, mens de billigere smartphones må nøjes med kvartalsvise eller endda halvårlige sikkerhedsopdateringer. Det er heller ikke et sjældent syn, at Android-producenter helt holder op med at udsende vigtige sikkerhedsopdateringer til de billige smartphones kort tid efter lancering.

Med andre ord er det lidt af en overraskelse, at Samsung har offentliggjort, at den kommende Galaxy A52 får sikkerhedsopdateringer hver måned.

Når det kommer til netop sikkerhedsopdateringer, gør Samsung det temmelig godt. For nylig forpligtede den sydkoreanske producent sig på at udsende sikkerhedsopdateringer i mindst fire år til en stor del af sine Galaxy-smartphones, herunder A-serien.

Til sammenligning forpligter en producent som OnePlus sig ’kun’ til at udsende sikkerhedsopdateringer hver anden måned i en periode på tre år, selv for de dyreste topmodeller til 5.000-6.000 kroner.

Umiddelbart ser der altså ud til at være meget gode grunde til at holde et vågent øje med den kommende Samsung Galaxy A52, hvis du er på udkig efter en prisvenlig smartphone, der låner nogle features fra de dyrere modeller.

Se også: Sammenlign priser på Samsung-telefoner

Opdateringer af emnet

Vores redaktion har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. Lasse Olsen kørte videre med bolden. 2/3/2021 rettede vi nyt fokus på sagen med historien; Samsung Galaxy S21 Ultra får skrækresultat i DXOMARKs kameratest – Historien bringes videre her. Tjek de seneste nyheder om emnet her.