Samsung på vej med ny version af den mest solgte Android-mobil i 2020

Skærmen, kameraet og processoren får store opgraderinger i Samsungs kommende Galaxy A52, som bliver efterfølgeren til sidste års populære Galaxy A51 – den bedst sælgende Android-mobil i 2020.

Samsung på vej med ny version af den mest solgte Android-mobil i 2020

Samsung har stor succes med sin Galaxy A-serie bestående af mellemklassemobiler, som lanceres med prisskilte på helt ned til 1.200 kroner og op til 5.200 kroner – og alt derimellem.

Omkring årsskiftet til 2020 lancerede Samsung mellemklassemobilen Galaxy A51 med en startpris på 2.999 kroner. Telefonen havde et fint kamera til prisen, en god Super AMOLED-skærm og var generelt en god mobil til pengene.

Det synes der at have været bred enighed om, for ifølge analyseinstituttet Omdia var netop Samsung Galaxy A51 den bedst sælgende Android-mobil i 2020. Der blev solgt 23,2 millioner eksemplarer af telefonen, og tre andre mobiler i Galaxy A-serien er også at finde på top 10-listen.

Hvis Samsung skal fortsætte samme stime med gode, prisvenlige mobiler i 2021, kræver det en værdig efterfølger – og netop en sådan har været undervejs i en del måneder.

Læs også: Test af Samsung Galaxy A42 5G – Fin til prisen

Samsung Galaxy A52 i sort. Foto: Voice.com

Store nyheder på vej i Samsung Galaxy A52

Efterfølgeren til den populære Galaxy A51 kommer til at hedde Galaxy A52. Opskriften vil være den samme: En mellemklassemobil med masser af features til en god pris.

Faktisk får den kommende Galaxy A52 flere markante forbedringer, som vil gøre den til et endnu mere attraktivt køb end forgængeren. Mere eller mindre alle detaljer er nemlig blevet afsløret på forhånd, blandt andet af den tyske hjemmeside WinFuture.

Se også: Find de bedste priser og tilbud på Samsung-mobiler

Super AMOLED-skærm med op til 120 Hz

Først og fremmest opgraderes skærmen – på flere punkter endda. Der bliver fortsat tale om en 6,5” Super AMOLED Full HD+-skærm, som er kendetegnet ved dens høje kontrast og mættede farver. Nu bliver der dog skruet op for opdateringshastigheden. 60 Hz i Galaxy A51 erstattes af 90 Hz i 4G-udgaven af Galaxy A52, mens Galaxy A52 5G får hele 120 Hz. Der er altså tale om en mellemklassemobil, som får samme features som i de dyreste topmodeller. Ikke dårligt.

Også skærmens lysstyrke forbedres. Den får en maksimal lysstyrke på 800 lumen – til sammenligning blev Galaxy A51 typisk opgjort til at have en maksimal lysstyrke på 500-600 lumen. Dermed bliver skærmen lidt nemmere at kigge på, når solen står skarpt.

Samsung Galaxy A52 beholder desuden en optisk fingeraftrykslæser under skærmen ligesom i Galaxy A51.

Læs også: Samsung-telefoner får nu sikkerhedsopdateringer i fire år

Samsung Galaxy A52 i hvid. Foto: Winfuture.de

Nyt primært bagkamera med optisk billedstabilisering

På kamerafronten sker der også nye ting. Det primære bagkamera i Galaxy A51 på 48 megapixel erstattes med en ny vidvinklet 64 megapixel sensor med et synsfelt på 81 grader. Hver pixel måler 0,8 mikrometer – det samme som i den forrige sensor.

Det, der vil gøre den store forskel, er, at der i Galaxy A52 er tilføjet optisk billedstabilisering. Det vil holde sensoren langt mere stabil. Dermed kan lukkertiden under fotografering forlænges, uden at billedet bliver sløret. Det kan give bedre billeder i dårlig belysning, og videooptagelser skulle også meget gerne blive endnu mere stabile end tidligere.

Samsung Galaxy A52 er udstyret med tre øvrige sensorer ligesom Galaxy A51 – og de ser faktisk ud til at være helt identiske. Der er tale om følgende kamerasensorer:

  • 12 megapixel ultravidvinkel, 123 graders synsfelt og 1,12 mikrometer pixelstørrelse
  • 5 megapixel makrosensor, 78 graders syjnsfelt og 1,12 mikrometer pixelstørrelse
  • 5 megapixel dybdesensor, 85 graders synsfelt og 1,12 mikrometer pixelstørrelse

Læs også: Sådan læser du specifikationer på mobilkameraet

Samsung Galaxy A52 bliver støvtæt og vandafvisende. Foto: Voice.com

Vandafvisende, Snapdragon-processor og større batteri

Galaxy A52 byder på flere nyheder i forhold til sidste års model. En af de største er chipsettet, som nu leveres af Qualcomm i stedet for Samsung selv. Der er tale om mellemklasseprocessoren Snapdragon 750G 5G, som også kan findes i motorola moto g 5g, Xiaomi Mi 10i og Mi 10T Lite.

Benchmarktest viser, at Snapdragon 750G 5G i Samsung Galaxy A52 er 145 % hurtigere end Exynos 9611, så der skulle være tale om lidt af en opgradering.

Selv om Galaxy A51 solgte godt, har der dog også været mange klager om, at brugerfladen ikke kørte slet så gnidningsfrit, som man kunne forvente. Det kan være, at Snapdragon 750G 5G løser disse problemer.

Samsung Galaxy A52 er også støvtæt og vandbestandig (IP67-certificeret). Det betyder, at du kan sænke telefonen i ned til 1 meter dybt vand i op til 30 minutter. Det er på trods af, at Galaxy A52 beholder muligheden for at tilslutte microSD-kort og 3,5 millimeter hovedtelefonstik.

Batteriet i Galaxy A52 bliver 12,5 % større end i Galaxy A51. Dets kapacitet øges fra 4.000 mAh til 4.500 mAh. Samtidig går der forlydender om, at den vil understøtte hurtig opladning med en effekt på op til 25 watt – flere andre kilder peger dog i retning af samme effekt som i forgængeren på 15 watt. Forvent sidstnævnte.

Læs også: Er lang batteritid vigtigst? Så vælg en af disse telefoner

Samsung Galaxy A52: Mulig dansk pris

Samsung Galaxy A52 bliver angiveligt lanceret i løbet af denne måned. I Europa skulle prisen være 349 euro for 4G-modellen, mens 5G-modellen vil koste 429 euro.

Hvad svarer det til i danske kroner? Lad os bruge forgængerens pris for at se på, hvad et realistisk bud kan være.

Galaxy A51 kom til salg for 369 euro, eller hvad der i Danmark blev en vejledende pris på 2.999 kroner. Hvis samme prisforskel gælder med dette års Galaxy A52, vil den nærmest koste det samme eller endda lidt under – formentlig 2.799 eller 2.899 kroner for 4G-udgaven.

Samsung Galaxy A52 5G vil formentlig få en dansk pris på 3.499 kroner.

Lækkede billeder peger på, at Samsung Galaxy A52 vil komme i farverne Awesome Black, Awesome White, Awesome Violet. Awesome Blue.

Fortsættelse af sagen

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. Lasse Olsen kunne ikke slippe temaet. Allerede d. 23/2/2021 bragte vi nyt i sagen med artiklen; Kommende smartphones: Disse telefoner kommer i 2021 – Den videre historie om temaet finder du her. Se også de seneste nyheder om temaet her.