Sony Xperia 1 III og 5 III garanteres kun én Android-opdatering

Mens andre Android-producenter udvider supporten af deres telefoner, giver Sony kun en Android-versionsopdatering til Xperia 1 III og 5 III.

Sony Xperia 1 III og 5 III garanteres kun én Android-opdatering

Opdatering: Sony Danmark fortæller os nu, at Xperia 1 III og 5 III behandles en anelse anderledes end andre telefoner fra producenten. De skulle i stedet for en enkelt Android-opdatering få mindst to. De tilbydes dog ikke yderligere sikkerhedsopdateringer end Sonys normale to år.

Tidligere på ugen gik der rygter om, at Sony kun ville udsende en enkelt stor Android-opdatering til deres nyeste topmodeller, Xperia 1 III og Xperia 5 III. Og selvom det er uforståeligt, så er der åbenbart hold i det rygte.

Sony er ikke ligefrem kendte for at holde deres telefoner opdateret i lang tid, men i forhold til konkurrenternes seneste tiltag, så bliver de kun endnu ringere. OnePlus giver nu opdateringer i længere tid, med tre Android-versionsopdateringer og fire års sikkerhedsopdateringer. Samsung holder også en lang række telefoner opdateret i lang tid, med tre Android-versionsopdateringer og helt op til fem års sikkerhedsopdatering. Og så har vi selvfølgelig Apple, som Android-producenterne prøver at gøre kunsten efter. Lige bortset fra Sony.

Læs også: Her er prisen på Sony-flagskibet Xperia 1 III

9.999 kroner og kun én Android-opdatering

Nyeste topmodeller fra Sony hedder Xperia 1 III og 5 III, og har allerede nu modtaget gode anmeldelser verden rundt. Også her på siden har Sony Xperia 1 III fået et rigtig godt resultat test. Sonys telefoner er et skønt alternativ til alle de Samsung- og Apple-telefoner, som man typisk ser på gaden. Lækkert holdbart design, god software, masser af funktioner og et kamera til den kreative. Et oplagt valg, hvis man vil have noget anderledes – og dog. For en enkelt ting kan gøre, at mange vælger Sonys telefoner fra – og det er ærgeligt, når Sony rent faktisk laver virkelig gode telefoner! Når det kommer til opdateringer af telefoner, så er dette Sonys officielle udmelding:

“Security update every month for a minimum of two years. Furthermore at least one major update of the Android platform is guaranteed.”

Altså mindst to års sikkerhedsopdateringer og mindst en enkelt Android-versionsopdatering er garanteret. Med “mindst” er der lagt op til, at der kan komme mere på, men sådan ser det ikke ud på Sonys opdateringshistorik. Med Xperia 1 III kan man ende med at betale 9.999 kroner for en telefon, som kun får Android 12. Set i forhold til fx en Samsung Galaxy S21, som er garanteret Android 12, 13 og 14 og koster tæt på halvdelen, så er det ganske skuffende.

En grund til ikke at vælge Sony

Sonys telefoner bliver bedre og er i dag et rigtig godt valg, så det er ganske uforståeligt, at supporten ikke bliver prioriteret højere af producenten – specielt med den høje pris in mente. Softwareopdateringer og sikkerhedsopdateringer bliver vigtigere og vigtigere for forbrugerne, og vil Sony igen have succes med telefonsalget, så skal de også stramme sig an på dette område. Ikke nok med at software- og sikkerhedsopdateringer giver større sikkerhed og flere funktioner, så er privatliv også en stor del at fremtidige opdateringer.

Se også: De bedste telefoner lige nu