WWDC 2020: Hvad forventes til det store Apple event?

Apple næste store event er WWDC-konferencen, som afholdes den 22. juni. Her er et overblik over hvad vi forventer Apple vil præsentere.

WWDC 2020: Hvad forventes til det store Apple event?

Det bliver en ekstra spændende og noget anderledes WWDC-konference, som vi skal følge med i på mandag. Det bliver første gang, at udviklerkonferencen udelukkende afholdes online via livestream. Den store nyhed ser ud til at blive et skifte fra Intels processorer til egenudviklede processorer i kommende Mac-computere. Her er alt hvad Apple forventes at præsentere på mandag, når WWDC 2020 løber af stablen.

Worldwide Developers Conference, WWDC, er Apples store udviklerkonference, hvor producenten afslører nyt omkring software og tjenester. Vi er denne gang nået til den 31. udgave af eventet, som udelukkende vil blive livestreamet på grund af coronavirus. Her afslører Apple nyheder omkring kommende versioner af deres forskellige platforme, som udviklere får tidlig adgang til. Det betyder også, at os der ikke er udviklere, kan få et indblik i Apples kommende software og tjenester – og måske også lidt hardware.

Hvornår er WWDC og hvordan ser man det?

Apple WWDC-præsentationen afholdes på mandag den 22. juni klokken 19:00 dansk tid. Man kan følge med i livestream på Apple.com, Apple Developer-appen, Apple Developer-webstedet, Apple TV-appen eller på YouTube.

Vi skal nok sørge for at embedde Youtube-livestream i denne artikel, inden showet skydes i gang.

Læs også: Apple-leverandør siger, at iPhone 12 bliver forsinket

Et skifte fra Intel til ARM

Årets store nyhed forventes at være et farvel til Intel processorer i Apples computere. Det tyder nemlig på, at Apple allerede nu vil forberede udviklere på, at de skifter fra Intel til deres egne ARM-baserede processorer. Apple har tidligere benyttet egne processorer, men skiftede senere til Intel, og nu er planen altså igen at lave egne chips.

Skiftet til egne processorer kan betyde en bedre optimering og tilpasning, dermed også bedre ydelse og lavere strømforbrug. Apple egenudviklede kunstige intelligens vil kunne bruges til bedre grafisk ydeevne og hastighed i apps. Sammen med CPU’en er der en GPU-enhed og en neuromotor til maskinlæring.

Selvom Apple afslører dette allerede på mandag, så går der noget tid inden vi ser de første processorer i Mac-computere. De nye processorer forventes først i maskinerne til næste år. Der går rygter om, at Apple arbejder på tre forskellige egne Mac-processorer, som er baseret på den kommende A14-chip til årets iPhones.

Læs også: Rapport: Apple skifter fra Intel til egne processorer

En ny iMac vises frem

Denne omgang af WWDC forventes også at byde på en smule hardware, nemlig en ny udgave af Apples populære iMac-computer. Den nye iMac får tyndere kanter omkring skærmene og vil, med lidt fantasi, minde om en gigantisk iPad Pro.

Apple iMac
Apple iMac koncept.

Den kommer med Apples T2-sikkerhedschip og den vil benytte en AMD Navi GPU og kun med SSD flash-lagring. Den kan blive udstyret med Intels nye 10. generations Comet Lake processorer.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Apple HomeKit og appen Hjem

iOS 14, WatchOS 7 og mere

Der vil selvfølgelig være et stort fokus på Apples software i tjenester, hvor der forventes nyt om iOS, iPadOS, macOS, watchOS os tvOS lanceret på WWDC 2020. Her er et overblik:

  • iOS 14 / iPadOS 14: Der skulle være en lang række nye ting på vej til Apples styresystemer til iPhone og iPad. Først og fremmest forventes alle enheder med iOS 13 at kunne opdateres til iOS 14. Her forventes der et bedre overblik over alle installerede apps, som på hjemmeskærmen vil kunne ses på en lang liste. Der kommer også en fitness app med guidet træning samt nye funktioner i beskeder/iMessage. Skal man tro rygterne, så kan vi også få mulighed for, at vælge standardapps til browser, email og musik.
  • watchOS 7: watchOS 7 kommer med en række nye urfunktioner, nye urskiver, flere genveje i kontrolcenteret, forældrekontrol og meget mere.
  • tvOS og MacOS: Der forventes også nyt omkring tvOS 14 til Apple TV og MacOS i version 10.16.

Læs også: Apple er nu over 1.500 milliarder dollars værd – hvorfor?

Historien forstsætter

Fortællingen slutter ikke her. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. Allerede d. 17/6/2020 bragte vi nyt i sagen med sagen; Test: Huawei MatePad Pro – Android-tablet med overskudKlik her og læs den fulde artikel.. Se de seneste nyhede om temaet her.