Fokus: Apple er nu over 1.500 milliarder dollars værd – hvorfor?

Apple blev den første amerikanske virksomhed at opnå en markedsværdi på 1.500 milliarder dollars, og Microsoft, Alphabet og Amazon er ikke langt derfra. Hvorfor går det så godt?

Fokus: Apple er nu over 1.500 milliarder dollars værd – hvorfor?

Efter en uge med solskin og lækkert vejr, så er det endnu en gang blevet tid til lige knap en halv times Fokus. I denne uge handler Fokus om tidsfordriv til sommerferien: gode tablet- og mobilspil. Vi snakker om seneste nyheder i Android 11, som nu er kommet i en beta-udgave. Sidste hovedtema er store tech-virksomheder i vild aktievækst.

I slutningen af marts ramte coronavirus de fleste virksomheder hårdt. Selv de helt store tech-virksomheder blødte og måtte revurdere deres forventede indtjeninger. Apple havde i februar en markedsværdi på 1.350 milliarder dollars, som en måneds tid senere styrtdykkede til 965 milliarder.

Læs også: iPhone 11 blev den mest solgte telefon i første kvartal

Tjenester er fremtiden

Men nu viser Apple en vild aktievækst og kan nu kalde sig den første amerikanske virksomhed, som har opnået en markedsværdi på over 1.500 milliarder dollars. Og hvorfor egentlig det? Jo, der er store forventninger til Apples første 5G-mobil og deres Mac-computere med egne ARM-processorer, men aktievæksten gælder ikke kun Apple.

Kigger vi ind hos konkurrenterne Microsoft, Amazon og Alphabet (Google), så ser tallene nu også grønne ud. Microsoft har en værdi på 1.490 milliarder dollars, Amazon har en værdi på 1.320 milliarder dollars og Alphabet har rundet 1.000 milliarder dollars. Fortsætter denne udvikling, så forudses det, at Apple og Microsoft når milepælen på 2.000 milliarder dollars.

Der kan være mange årsager til denne positive udvikling, som, på trods af coronavirus, har resulteret i en vild aktievækst. Et oplagt bud på dette er tjenester. Mobiltelefonerne sælger nemlig ikke godt som tidligere. Og indtil 5G rigtigt begynder at rulle ud, så forventes denne udvikling at fortsætte. Men netop Amazon, Apple, Google og Microsoft har investeret stort i tjenester, som viser sig at give et fornuftigt overskud. Det er tjenester som back-up i skyen, musikstreaming, film og TV, spilstreaming og mange flere. Tjenester er tydeligvis vigtigt at have, specielt hvis man vil opbygge et økosystem til forbrugerne.

Denne udvikling snakker vi videre om en denne udgave af Fokus:

Android 11 og spil til ferien

En beta af Android 11 er netop rullet ud. Vi snakker lidt om de nye ting, hvornår det er færdigt og hvilke producenter der først er klar med Android 11.

Læs også: Android 11 beta lanceret – her er de store nyheder

Der er heller ikke længe til sommerferien, som mange af os nok kommer til at afholde i Danmark. Vi giver nogle tips til mobil- og tabletspil, som hele familien kan hygge sig med.

Læs også: Guide: De 15 bedste tablet- og mobilspil til sommerferien

Tidsangivelser:

  • Kortnyt: 2:30
  • Android 11: 8:26
  • Vildt 2020 for de store tech-selskaber: 16:00
  • Spil til mobiler for hele familien: 22:13
  • Seerspørgsmål: 25:54

Ugens korte nyheder er PlayStation 5, Samsungs Galaxy Book bærbare computere og grønne bilers stigende popularitet i Danmark.