Xiaomis nye HyperOS skal bruges til alle produkter

Erstatningen for Xiaomis MIUI, HyperOS, danner grundlag for Xiaomis kommende elbiler og skal bruges i alle selskabets produktkategorier.

Xiaomis nye HyperOS skal bruges til alle produkter

I stil med dengang Huawei udviklede HarmonyOS som en substitut til Android, har Xiaomi gjort noget lignende for at styrke sit økosystem med det nye HyperOS.

Det er et vigtigt fundament for deres første elbil, der er lige på trapperne og forventes at havne på markedet i første halvår af 2024.

Se også: Priser på Xiaomi 13T

HyperOS skal bruges til alle produktkategorier

Denne erstatning af MIUI med navnet HyperOS er efter sigende en blanding af Android og Xiaomis eget Vela-system, altså en ”helt omskrevet underliggende arkitektur”, der skal gøre det muligt for brugere, køretøjer og smarte ting i hjemme – fra mere end 200 produktkategorier – sømløst at koble sig op mod hinanden.

Der er ingen tvivl om, at Xiaomis elektriske bil også har HyperOS installeret og dermed bliver en direkte konkurrent til Huaweis Aito serie af elbiler.

I et indlæg på Weibo fortæller CEO Lei Jun, at udviklingen af HyperOS begyndte allerede i 2017 med missionen at skabe en platform, der kam dække alle selskabets produktkategorier.

Se også: De mest brugervenlige telefoner

Får sin debut på Xiaomi 14

lei JUn tilføjer, at denne nye platform får sin debut i den kommende Xiaomi 14-serie af smartphones. Den serie er tilsyneladende allerede i masseproduktion, men Lei Jun fortæller ikke noget om en specifik lanceringdato. Ifølge rygterne bliver det i slutningen af denne måned.

På et spørgsmål på X, hvor Lei Jun blev spurgt, om hvorvidt HyperOS også kommer til Xiaomis internationale serie af produkter, svarede han blot med et ”stay tuned.”