Apple arbejder på hårdfør udgave af Apple Watch

I år eller i 2022 er Apple klar med en hårdfør udgave af Apple Watch kaldet Explorer Edition, som kan tåle voldsommere stød og fald fra store højder, lyder nyt rygte.

Apple arbejder på hårdfør udgave af Apple Watch

Apple Watch har praktisk talt ikke ændret design, siden det første ur blev lanceret i 2015.

Men nu forlyder det fra finansmediet Bloomberg, at Apple arbejder på en hårdfør udgave af Apple Watch. Uret skulle være rettet mod ekstremsportsudøvere, vandrere og andre, som har brug for et lidt mindre skrøbeligt ur end de hidtidige smartwatches fra Apple.

Godt nok har Apple siden 2016 lavet en sportsudgave af Apple Watch i samarbejde med Nike. Apple Watch Nike, som uret hedder, appellerer dog ikke helt til samme målgruppe, som dem der er til eksempelvis G-Shock-urene fra Casio. Som navnet på Casios populære urserie antyder, kan de holde til at blive tabt fra mange meters højde, og urenes design er radikalt anderledes end Apples minimalistiske glas- og metaldesign.

Det er temmelig tvivlsomt, om Apple Watch Explorer Edition kommer til at blive inspireret af populære hårdføre ure som G-SHOCK fra Casio. Foto: Casio

 

Apples nye, hårdføre ur skulle angiveligt gå under navnet Apple Watch Explorer Edition hos Apple og byde på alle de samme funktioner, som de hididige udgaver af Apple Watch. Det tæller for eksempel også vandafvisende egenskaber.

Nyheden i Explorer Edition skulle efter sigende være, at uret kan vil kunne tåle voldsommere stød og fald. Om Apple er i stand til at implementere dette uden at ændre i det nuværende design, vides endnu ikke.

Bloomberg spekulerer i hvert fald i, at Apple kan gøre Explorer Edition mere holdbart ved at skifte urkassen af aluminium, titanium eller rustfrit stål (alt efter variant) ud med hårdfør gummi.

Der er også mulighed for at inkludere et beskyttelsescover til Apple Watch, som allerede sælges af mange tilbehørsproducenter. At Apple laver en Explorer Edition tyder dog på, at der bliver tale om en mere holdbar urkasse og ikke bare et cover.

Mange ting er altså stadig uvisse, men mere sikkert er det, at du må væbne dig med lidt tålmodighed, hvis et mere hårdført Apple Watch har vækket din interesse. Det forlyder, at der internt hos Apple snakkes om en lancering, som tidligst vil ske enten sidst på året eller i løbet af 2022.

Læs også: Her er dansk pris på OnePlus Watch

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. Steen Jørgensen kunne ikke slippe temaet. 16/3/2021 fulgte vi op med fortællingen Toyota-direktør advarer Apple: Kæmpe udfordring at producere biler – Den kan læses her. Tjek også seneste nyt om temaet her..