Apple CarKey: Dette ved vi om Apples virtuelle bilnøgle

Apple arbejder på funktionen CarKey, som lader dig låse bilen op med din iPhone. Her er, hvad vi indtil videre ved om den kommende feature.

Apple CarKey: Dette ved vi om Apples virtuelle bilnøgle

Biler bliver mere og mere opkoblede, og et af de næste skridt er, at du ikke længere behøver en fysisk nøgle for at låse din bil op. I stedet kan du låse bilen op med din smartphone helt uden at skulle hive den op af lommen.

Hvad er Apple CarKey?

Tilbage i februar afslørede kildekode fra betaudgaven af iOS 13.4, at Apple arbejder på en funktion kaldet Apple CarKey. I Wallet-appen vil det være muligt at administrere ens virtuelle bilnøgler, så du kan låse nyere biler op på to måder: enten ved at holde din iPhone tæt på bilen eller ved at lade telefonen ligge i lommen eller tasken og blot være i nærheden af bilen.

Apple er en del af Car Connectivity Consortium, som arbejder på en standard inden for teknologien. Den har navnet Digital Key. Version 2.0 af Digital Key, som blev annonceret i efteråret 2019, bruger NFC-teknologien til at forbinde bil med telefon. Det gør det muligt at låse bilen op blot ved at holde en kompatibel telefon på et specifikt sted på bilen, typisk ved dørhåndtaget.

Den næste version 3.0 af Digital Key, som Apple også ventes at understøtte med Apple CarKey, gør det muligt at låse bilen op helt uden at hive telefonen op af lommen. Det sker helt automatisk, så snart du er i nærheden af bilen. Digital Key 3.0 understøtter nemlig også Bluetooth Low Energy (BLE) og Ultra-Wideband (UWB). Og heldigvis for Apple er iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max alle udstyret med en såkaldt UWB-chip, som bruges til at forbedre AirDrop.

Kildekoden i iOS 13.4 indikerer, at Apple kun vil kræve NFC for at man kan bruge Apple CarKey, og der er også tegn på, at Apple Watch og ”iPhone SE 2” vil være understøttet.

Læs også: iPhone-opdatering med CarPlay- og CarKey-nyheder i denne uge

Apple CarKey: Hvad kan man?

Digital Key-teknologien, som Apple CarKey er baseret på, kan meget mere end bare at låse bilen op. Det er naturligvis også muligt at låse bilen igen, og du kan også starte motoren med den virtuelle bilnøgle. Bilnøglen kan også sælges sammen med bilen, da de kan kobles og frakobles personer. Det er også muligt at dele bilnøgler med andre – noget som Apple også vil understøtte via Beskeder. Skal du låne bilen ud, er det altså så simpelt som at dele nøglen via en besked. Det vil også være muligt at administrere, hvilke muligheder i bilen andre har med den delte bilnøgle.

Hvilke biler virker med Apple CarKey?

Car Connectivity Consortium har en række bilproducenter som medlemmer. Disse bilproducenter må antages at være dem, der gør brug af Digital Key-teknologien, eller Apple CarKey, som de første. Det er blandt andet Audi, BMW, Buick, Citroën, DS, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar, Mercedes-Benz, Nissan, Peugeot, Renault, SEAT, Škoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen og Volvo.

Kildekode fra iOS 14 indikerer, at BMW bliver den første bilproducent, som understøtter Apple CarKey. Billeder fra iOS 13.4 delt på Twitter skulle angiveligt også vise, hvordan en tidlig udgave ser ud. Dog sår nogle medier tvivl om ægtheden af billederne.

Hvornår kommer Apple CarKey?

Det er uvist, hvornår Apple lancerer CarKey. Apple CarKey var mod forventningen ikke klar til lancering, da iOS 13.4 for nylig rullede ud. Det var også forventningen, at Apple ville afsløre funktionen ved en event, der ifølge rygterne skulle finde sted 31. marts, men det blev angiveligt aflyst på grund af coronavirussen.

Indtil videre er der ingen indikationer om, hvornår Apple afslører Apple CarKey. Det må dog forventes senest at ske ved en eventuel iOS 14-præsentation til dette års WWDC, som kommer til at foregå online i juni måned.

Udrulningen af Digital Key-teknologien vil med al sandsynlighed ske gradvist og over de næste år, efterhånden som bilproducenterne kommer med nye modeller på markedet.

Sagen er ikke slut

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. Daniel Søgaard Hald gik videre med historien. 30/3/2020 gik redaktionen videre og fulgte op med sagen 6 gode mobilspil, som du skal spille nu – Du finder den her. Tjek også seneste nyt om temaet her..