5. generations Apple TV kan understøtte 4K og HDR

Nye oplysninger fra den lækkede HomePod-firmware antyder, at det næste Apple TV understøtter to HDR-standarder og den høje 4K-opløsning.

5. generations Apple TV kan understøtte 4K og HDR

Der bliver ved med at komme flere overraskelser fra den lækkede firmware til Apples HomePod-højttaler. I forvejen har kildekoden afsløret en ny iPhone-funktion kaldet SmartCam, trådløs opladning og den nye formfaktor i iPhone 8.

Nu har iOS-udvikleren Guilherme Rambo i et tweet delt nye interessante stykker i kildekoden, som antyder, at en ny Apple TV-boks vil understøtte både den høje 4K-opløsning og teknologen HDR, som giver højere kontrast og rigere farver end normalt.

I et opfølgende tweet har udvikleren fundet antydninger af, at Apple TV kommer til at understøtte to forskellige udgaver af HDR: henholdsvis Dolby Vision og HDR 10.

Læs også: Apple TV 4 – Portalen til endeløs underholdning [TEST]

HDR 10 er den mest udbredte teknologi på nuværende tidspunkt, da den også er både open source og dermed også gratis at anvende for producenter. Dolby Vision er derimod en proprietær løsning, som til gengæld understøtter et endnu større farvespektrum end nogen skærme lige nu kan vise. Der er dog licensafgifter forbundet ved brug af denne teknologi.

Men Apple ser altså ud til at understøtte dem begge i samspil med den høje skærmopløsning på 3.840 x 2.160 pixels, hvilket er fire gange højere end Full HD-opløsningen, som det nuværende Apple TV understøtter.

Det er endnu uvist, hvornår Apple løfter sløret for det nye Apple TV med 4K og HDR. Tre ud af fire generationer af Apple TV er dog blevet afsløret i starten af september måned, hvor kun 3. generation blev afsløret i marts 2012. Det er altså ikke helt utænkeligt, at Apple løfter sløret for 5. generations Apple TV ved den kommende Apple Special Event om en måneds tid, hvor de nye iPhones også ventes at blive afsløret.