App Store fylder 10 år: Her er de mest populære apps og spil

I dag er en stor dag for Apple. Det er nemlig 10 år siden App Store blev lanceret med kun 500 apps. Vi kigger tilbage på de mest downloadede apps og spil.

App Store fylder 10 år: Her er de mest populære apps og spil

Da Apple introducerede den første iPhone den 29. juni 2007, var der ingen mulighed for at downloade tredjepartsapps. Det skete først, da Apple lancerede App Store den 10. juli 2008, hvorefter iPhone 3G blev præsenteret få dage senere med den nye app-butik.

Det er i dag 10 år siden Apple åbnede op for App Store. Dengang var der kun sølle 500 apps, men introduktionen af app-butikken blev starten på en helt ny måde at bruge mobilen på. Siden da er App Store vokset med rekordfart og er nu tilgængelig i 155 lande og har mere end to millioner apps. De seneste 10 år har 20 millioner udviklere indkasseret svimlende 634 milliarder kroner via App Store.

Læs også: Apple muger ud i App Store: tusindvis af apps forsvinder

Apple har i dagens anledning givet en historisk gennemgang af App Store hen over de seneste 10 år. Denne kan du læse her.

De mest downloadede apps og spil i App Store

På Mobilsiden.dk markerer vi App Stores 10 års jubilæum ved at kigge tilbage på de største apps og spil, der er blevet udgivet i butikken. Apple udgiver ikke selv tal over antal downloads for de enkelte spil og apps, og der udgives kun et årligt tilbageblik på de mest populære apps og spil.

Analyseinstituttet AppAnnie har til gengæld kigget på App Store fra 2010 til 2018 og har i forbindelse med jubilæet fundet frem til de samlet set mest downloadede apps og spil. Nedenfor kan du se de 10 mest downloadede spil og apps fra App Store:

De mest downloadede spil i App Store

# Spil Udvikler Land
1 Candy Crush Saga Activision Blizzard USA
2 Subway Surfers Kiloo Danmark
3 Fruit Ninja Halfbrick Australien
4 Clash of Clans Supercell Finland
5 Honour of Kings Tencent Kina
6 Minion Rush Vivendi Frankrig
7 Angry Birds Rovio Finland
8 Temple Run 2 Imangi USA
9 Temple Run Imangi USA
10 Asphalt 8: Airborne Vivendi Frankrig

De mest downloadede apps i App Store

# App Udvikler Land
1 Facebook Facebook USA
2 Facebook Messenger Facebook USA
3 YouTube Google USA
4 Instagram Facebook USA
5 WhatsApp Messenger Facebook USA
6 Google Maps Google USA
7 Snapchat Snap USA
8 Skype Microsoft USA
9 WeChat Tencent Kina
10 QQ Tencent Kina

Mere om tematikken

Vi følger op med den seneste udvikling. mobilsiden kørte videre med bolden. 9/7/2018 gik vi videre med en artikel om iPhone-ejere klager over dårlig batteritid i iOS 11.4 – Historien kan du læse her. Seneste nyt om emnet kan du finde her.