Apple AirPower angiveligt sat i produktion

Nye rygter påstår, at Apples længe ventede opladestation, AirPower, er sat i produktion og kan lanceres når som helst.

Apple AirPower angiveligt sat i produktion

Den Hong Kong-baserede hjemmeside, ChargerLAB, citerer, hvad de selv kalder “pålidelige kilder” blandt Apples leverandørere, der påstår, at produktionen af AirPower er startet hos den kinesiske producent, Luxshare Precision.

Læs også: Rygte: Apple lancerer tre iPhones med op til tre kameraer i år

I en samtale på den kinesiske besked-app, WeChat, fortæller kilden, at AirPower forventes at blive lanceret snart.

Ifølge ChargerLAB er Luxshare Precision en del af det konsortium, der står bag Qi oplader-standarden. Samtidigt er det angiveligt også dem, der samler både AirPods og Lightning til USB-C kabler for Apple. Forskellige kilder påstår, at Luxshare Precision bliver den primære leverandør af Apple AirPower. Andre påstår, at også taiwanesiske Pegatron Corp vil bidrage til produktionen af AirPower.

Læs også: Fremtidens Apple Watch kan måske måle dit blodsukker

For et par uger siden udtalte softwareudvikleren, Steve Throughton-Smith, at Apple skulle have løst de problemer der åbenbart har været med AirPower. Throughton-Smith udtalte samtidig, at Apple, hvis rygterne talte sandt, kunne starte salget af AirPower når som helst.

Hvorfor er AirPower overhovedet værd at bruge tid på? 
Først og fremmest fordi Apple i en pressemeddelelse indikerede, at man ville lancere opladestationen i 2018. Det lykkedes som bekendt ikke, og siden da har der været stille omkring AirPower. Dernæst vil AirPower være noget nær perfekt for de faste brugere af Apples økosystem. Muligheden for at oplade alle sine Apple-enheder på den samme dock samtidigt, er noget som helt klart tiltaler de fleste af Apples brugere. Sidst, og måske vigtigst af alt, giver AirPower en mulig indikation på Apples fremtidige planer.

Læs også: Fire tv-producenter understøtter Apple AirPlay 2

Grunden til, at Apple skal være helt sikre på, at AirPower fungerer til punkt og prikke kunne være, at man planlægger at fjerne opladerstikket helt fra iPhone. Man har allerede fjernet jackstikket, hvorfor stoppe der? Samtidig giver det god mening, når Apple endnu ikke inkluderer lynopladere i salgsæskerne. Hvorfor vænne sine brugere til lynopladning, hvis man vil have den langsommere, trådløse opladning til at være fremtidens standard. Det er selvfølgelig bare gætterier og spekulationer på Mobilsidens redaktion, men måske bliver iPhone “12” helt uden kablet opladning.