Apple bekræfter: Apple Pay kommer til Danmark

Apple Pay kommer endelig til Danmark sidst på året. Det bekræftede it-giganten sent i går aftes dansk tid.

Apple bekræfter: Apple Pay kommer til Danmark

Snart kan du som dansker betale med Apple Pay rundt omkring i landets butikker. Det kunne Apples økonomidirektør, Luca Maestri, i går oplyse, da regnskabet for 2. kvartal blev fremlagt.

I den fulde transskription fra præsentationen, som hjemmesiden iMore har offentliggjort, lyder det fra Apple, at det ikke kun er Danmark, men også Sverige, der kan glæde sig til at få adgang til Apple Pay inden længe.

Helt præcist hvornår det kommer til at ske, er endnu uvist, men Apple oplyser, at det vil ske “i slutningen af dette kalenderår”. Det vil derfor ikke være helt sandsynligt, at lanceringen i Danmark vil ske i forlængelse af udrulningen af iOS 11. Hvis det bliver tilfældet, vil det formentlig være omkring slutningen af september eller starten af oktober.

“Udbredelsen, brugen og Apple Pays funktionalitet fortsætter med at vokse. Vi har lanceret Apple Pay i maj, og Forenede Arabiske Emirater, Danmark, Finland og Sverige er sat til at blive lanceret i slutningen af dette kalenderår,” oplyste økonomidirektøren Luca Maestri i går ved præsentationen.

Læs også: Apple arbejder på at få Apple Pay til Europa

Dermed får de danske betalingsløsninger såsom MobilePay og Dankort på mobilen for alvor konkurrence, når Apple udvider på disse breddegrader. Økonomidirektøren kunne nemlig også oplyse, at Apple Pay står for næsten 90 % af alle mobiltransaktioner foretaget med NFC.

Allerede for et år siden var der forlydender om, at Apple havde planer om at ekspandere til Europa og Asien, og ikke lang tid efter begyndte vi altså se Apple lancere Apple Pay i flere europæiske lande – og snart kommer turen altså så til blandt andet Danmark. Der er endnu uvist, om Android Pay er på vej til Danmark. Google har dog i løbet af det seneste halve års tid introduceret tjenesten både i Polen og senest i Belgien.

Samsung pønser angiveligt på at gøre det muligt for ejere af smartphones fra andre producenter end Samsung at benytte dets Samsung Pay-betalingstjeneste. 

Det er endnu uvist, hvilke butikker og banker der kommer til at understøtte Apple Pay i Danmark.

Hør præsentationen af Apple Pay i Danmark

Apples præsentation kan allerede nu genhøres som et lydklip, og hvis du er interesseret i at høre annonceringen af Apple Pay i Danmark, kan du høre klippet her. Annonceringen sker 16 minutter og 33 sekunder inde i klippet.