Apple lancerer den billigste 9,7 tommer iPad nogensinde

Ved en event i en amerikansk high school har Apple løftet sløret for den hidtil billigste iPad på 9,7 tommer som led i dets øgede sats på uddannelsesområdet.

Apple lancerer den billigste 9,7 tommer iPad nogensinde

I sidste uge inviterede Apple til en lidt usædvanlig event, der fandt sted tirsdag aften. Eventen foregik ikke i Californien som normalt, men derimod på uddannelsesinstitutionen Lane Technical College Prep High School i Chigago.

Her har Apple præsenteret en ny 9,7″ iPad til studievenlige priser. Det er nemlig Apples hidtil billigste iPad. Det skriver Apple i en pressemeddelelse.

Konkurrenterne Google og Microsoft har de seneste år haft succes med at få store markedsandele på markedet for it-produkter til undervisningsbrug, eksempelvis tablets og bærbare computere til elever og undervisere.

Dagens Apple-event markerer starten på et forsøg for Apple på at vinde markedsandele tilbage, som firmaet havde, inden især Chromebooks blev populære i skolebrug. Apple mener nemlig, at vejen frem fortsat er iPads, selv om den er blevet overhalet inden om af billige bærbare computere med Googles Chrome OS-styresystem installeret.

”Børn er i sidste ende mere succesfulde, når de arbejder på iPad,” lød det fra Apples vicedirektør, Greg Joswiak.

iPad
Foto: Apple

Se også: Billig værksted til iPad

Sådan er den nye iPad til studerende

Den nye iPad er næsten en tro kopi af den eksisterende 9,7″ iPad – i hvert fald set udefra. Der er samme, velkendte aluminiumsdesign med 9,7″ Retina-skærm og en Touch ID-fingeraftrykslæser på fronten. Den nye, mere prisvenlige iPad også har en batteritid på 10 timer ligesom den normale 9,7″ iPad.

Bagkameraet er også på 8 megapixel, men processoren er til gengæld opgraderet fra A9 til den seneste A10 Fusion-processor – dog ikke helt den samme som iPad Pro, der har en A10X Fusion. I hvert fald er der masser af regnekraft i den nye 9,7″ iPad på trods af, at det er Apples billigste. Den ekstra regnekraft bruges blandt andet til AR (augmented reality), som via kameraet og sensorer smelter virkeligheden sammen med den virtuelle virkelighed. Det giver helt nye muligheder i uddannelsessammenhæng, hvor børn kan lære på nye måder via de i alt 200.000 apps, som er udviklet til uddannelser.

Den nye iPad henter også en funktion fra iPad Pro: nemlig understøttelse for Apples stylus, Apple Pencil. Dermed vil den være ekstra anvendelig i skolebrug, da man kan tegne og skrive på den som var det på papir. Den skal dog købes som ekstratilbehør for den nette sum af 769 kroner.

Noget, der måske vil ærgre mange, er at der ikke er den såkaldte Smart Connector, som via magneter dels kan koble tastaturer og andre produkter til iPad’en, men Smart Connector gør det samtidig muligt at trække strøm fra iPad’en. Skolelever, som formentlig skriver mere end den gennemsnitlige iPad-bruger, vil måske derfor savne muligheden for at tilslutte covers med fysiske tastaturer ligesom på iPad Pro.

Den nye iPad kommer også i en variant med 4G/LTE ligesom tidligere iPads. Foruden hardwaren har Apple også præsenteret en masse ny software, som skal gøre iPad til et mere attraktivt valg for uddannelsesinstitutioner.

iPad
Foto: Apple

9,7″ iPad (2018): Pris og tilgængelighed i Danmark

Apple oplyser, at den vejledende pris for den nye 9,7″ iPad er 329 dollars i USA, mens den vil være mulig at købe for uddannelsesinstitutioner til nedsat pris for 299 dollars.

Prisen på 329 dollars, som forbrugere må slippe for den nye iPad, er dog fuldstændig den samme som det, den hidtidige iPad på 9,7″ har kostet. Heldigvis har Apple holdt sine ord om lavere priser i Danmark, som lyder som følger:

Lagerplads Variant Pris
32 GB  Wi-Fi 2.799 kroner
 Wi-Fi + 4G LTE  3.899 kroner
128 GB  Wi-Fi  3.499 kroner
 Wi-Fi + 4G LTE  4.599 kroner

Det vil sige, at den nye 9,7″ iPad er blevet mellem 200 og 600 kroner billigere – ikke alverden, men lidt har også ret. Foruden disse i forvejen lavere priser er prisen reduceret med cirka 9 % for alle uddannelsesinstitutioner.

Apple bekræfter desuden, at den nye tablet kan købes i Danmark, og den vil være mulig at købe allerede i dag med levering en gang i næste uge.

 

Det videre forløb i sagen

Efterfølgende fulgte redaktionen op på temaet. mobilsiden fulgte op på historien. 26/1/2018 kørte vi artiklen; iOS 11.3 giver hint om ny iPad Pro med iPhone X-designKlik her for artiklen.. Få også seneste nyt om emnet her.