Apple præsenterer bedste regnskab for 2. kvartal

Apple har aldrig omsat for så meget i andet kvartal som i år. Selv om salget af iPhones er nærmest uændret, er omsætningen steget med hele 20 procent.

Apple præsenterer bedste regnskab for 2. kvartal

Apple-direktøren Tim Cook og alle de andre topchefer kan være tilfredse med deres indsats. Apple har nemlig præsenteret det bedste andet kvartal nogensinde i firmaets historie.

It-giganten er nemlig kommet igennem kvartalet med en omsætning på svimlende 339,8 milliarder kroner – en lille smule over forventningerne. Det er en årlig stigning på hele 17 procent, idet omsætningen sidste år lå på 289,7 milliarder kroner.

Det er særligt omsætningen af iPhones og diverse hardwareprodukter, der er gået markant frem, mens der til gengæld er tilbagegang ved iPads og Mac-computere.

Gennemsnitsprisen på iPhones er røget i vejret

Det kan godt være, at Apple må se sig overgået af Huawei, når det kommer til salgstallene. Apple har dog ikke meget at være ked af trods en stigning i salget af iPhones på kun 1 procent siden samme periode sidste år fra 41 millioner til 41,3 millioner eksemplarer.

Læs også: Huawei sælger flere smartphones end Apple i 2. kvartal

Apple har nemlig formået at indkassere et markant højere beløb på sine iPhones end sidste år. I Apples regnskab over årets andet kvartal oplyser den amerikanske it-gigant nemlig, at omsætningen på iPhones er steget med hele 20 procent. Apple har helt præcist omsat for 190,8 milliarder kroner gennem salget af iPhones, hvor beløbet altså ’kun’ var på 158,5 milliarder kroner samme periode året forinden.

Det vil sige, at Apple i gennemsnit omsatte for hele 724 dollars eller 4.620 kroner per solgt iPhone. Det er det højeste beløb nogensinde i 2. kvartal. Til sammenligning lå det beløb for et år siden ’kun’ på 606 dollars eller 3.870 kroner. Den enorme stigning i den gennemsnitlige salgspris på iPhones må ses som en direkte konsekvens af, at Apple får solgt masser af eksemplarer af iPhone X, som i Danmark har en vejledende pris fra 8.899 kroner.

I 4. kvartal sidste år var gennemsnitsprisen på en iPhone dog endnu højere, da der af naturlige årsager er en større interesse iPhone X. Her lå den på hele 5.080 kroner, og i 1. kvartal lå den på 4.650 kroner.

AirPods og HomePod går frem – iPad og Mac tilbage

I kategorien ”andre produkter”, som tæller AirPods, Apple TV, Apple Watch, Beats-produkter, HomePod, iPod touch og salg af tredjepartstilbehør, går det også rigtigt godt for Apple. Her har Apple oplevet en enorm stigning i omsætningen på 37 procent i forhold til samme periode sidste år. I denne kategori omsatte Apple for 23,9 milliarder kroner mod 17,4 milliarder kroner for et år siden.

Til gengæld går det knap så godt for salget af iPads og Mac-computere. På trods af at Apple fik solgt 11,6 millioner iPads  (en stigning på 1 procent), er indtægterne gået den forkerte vej med 5 procent i forhold til samme periode i 2017. Her er indtægterne faldet fra 31,7 milliarder kroner til 30,2 milliarder kroner.

Læs også: Samsung præsenterer dårligste kvartalsregnskab i Kina nogensinde

Salget af Mac-computere er gået hele 13 procent tilbage, så der nu sælges 3,7 millioner computere mod 4,3 millioner for et år siden. Også indtægterne på dette område er gået tilbage – nemlig med 5 procent ligesom iPads. For et år siden omsatte Apple for 35,7 milliarder kroner på salget af Mac-computere. Det beløb er nu faldet til 34 milliarder kroner,

Redaktionen har mere til historien

Siden redaktionen kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 1/8/2018 publicerede redaktionen nyheden om Apple udgiver iOS 12 offentlig beta 4: Her er nyhederne – Forstættelsen om temaet kan læses her. Seneste nyheder om iPad finder du her..