Apple præsenterer stærkt kvartalregnskab

En fremgang i salget af iPhones og iPads i forhold til for et år siden får Apple til at indfrie forventningerne i det seneste kvartalregnskab.

Apple præsenterer stærkt kvartalregnskab

I går aftes dansk tid kunne Apple præsentere resultatet af dette års andet kvartal eller hvad der hos Apple er dets 3. kvartalregnskab – mere præcist månederne april, maj og juni.

Læs også: Apple seneste regnskab: både godt og mindre godt

Regnskabet over det seneste kvartal viser en omsætning på hele 285 milliarder kroner og overgår dermed forventningerne med cirka 3 milliarder kroner. Der er derfor tale om en lille fremgang på 7 % i forhold til samme periode for et år siden, hvor omsætningen lå på 266 milliarder kroner. I forhold til første kvartal 2017 er der dog tale om en tilbagegang på 14 %, da omsætningen her lød på hele 332 milliarder kroner.

”Med en omsætning, der er steget 7 % i forhold til for et år siden, er vi glade for at kunne berette om vores tredje sammenhængende kvartal med en stigende vækst og en omsætning for Services, der er den højeste nogensinde,” siger Apple-direktøren Tim Cook. i en pressemeddelelse

Stigende salg af iPhones og iPads

Den stigende omsætning skyldes, ikke overraskende, et stigende antal solgte enheder, hvilket har betydet, at aktionærerne har fået udbetalt intet mindre end 73,5 milliarder kroner.

”Vi berettede om en stigning i salget og omsætningen inden for alle vores produktkategorier i kvartalet, hvilket har fået indtjeningen pr. aktie til at vokse med 17 %,” siger Apples økonomidirektør Luca Maestri.

Læs også: Rekordomsætning i nyeste Samsung-regnskab

Helt konkret er der sket en stigning i iPhone-salget på 2 % i forhold til salget for et år siden. Apple kunne nemlig præsentere et salg på 41 millioner iPhones i forhold til 40,4 for et år siden. Det er dog salget af iPads, der har gjort den største forskel. Her er der nemlig sket en stigning på hele 15 %. Dermed er det første gang siden 2013, at salget af iPads går fremad. 9,5 millioner iPads i sidste års kvartal blev nemlig til 11,4 millioner eksemplarer i dette kvartal.

I forhold til næste kvartalregnskab for månederne juli, august og september forventer Apple en stigning i omsætningen, som vil ligge et sted mellem 308 og 327 milliarder kroner.