Apple sætter ny rekord: 78,3 mio. iPhones solgt på et kvartal

Oven på iPhone 7-lanceringen sidste år har salget af iPhones ikke bare været godt - det seneste kvartal har faktisk været rekordhøjt.

Apple sætter ny rekord: 78,3 mio. iPhones solgt på et kvartal

Der er grund til begejstring hos den amerikanske it-gigant Apple i disse dage. Producenten har nemlig fremlagt kvartalregnskab for perioden oktober-december 2016 – det som i Apples regnskabsår svarer til 1. kvartalregnskab.

Og resultatet – ja, det er så tosset endda. Faktisk kan Apple glæde sig over at have opnået et rekordhøjt salgstal for iPhones i perioden. Intet mindre end 78,3 mio. iPhones er blevet solgt, hvilket er det højeste, der nogensinde er blevet solgt på et kvartal i Apples 10 år lange iPhone-historie.

Læs også: Microsofts salg af Lumia-smartphones styrtdykker

I samme periode for et år siden solgte Apple 74,8 mio. iPhones, så der er sket en stigning på 4,6 %, hvilket er et bedre resultat, end investorerne havde lagt op til.

»Vi glæder os over at kunne meddele, at vores ’feriekvartal’ generede Apples højeste kvartalvise omsætning nogensinde og slog flere rekorder hen ad vejen. Vi solgte flere iPhones end nogensinde før og satte rekorder for iPhones, Services, Mac og Apple Watch. Omsætning fra Services voksede markant over det seneste år anført af rekordhøj aktivitet hos forbrugerne i App Store, og vi er meget begejstrede over de produkter, som vi har i støbeskeen,« fortæller Apples direktør, Tim Cook, ved Apples konference.

iPhone salg
I 1. regnskabskvartal (4. kvartal 2016) solgte Apple rekordmange iPhones: 78,29 mio. eksemplarer. Foto: Statista.com

Fremgangen ved mange af Apples aktiviteter det seneste kvartal betyder, at Apple også opnåede en rekordhøj omsætning i et kvartal på $78,4 mia. svarende til hele 541 mia. kroner. Omsætningen er 3 % højere end samme periode for et år siden, og det skyldes blandt andet et fremragende salg af den lidt dyrere iPhone 7 Plus, som har givet den gennemsnitlige pris på hver solgt iPhone et nøk i vejret.

Hvor Apple i gennemsnit indkasserede 4.769 kroner for hver solgt iPhone for et år siden, lyder beløbet nu på 4.794 kroner.

Solgte smartphones q4 2016
Apple sneg sig lige akkurat foran Samsung, når det gælder antal solgte smartphones det seneste kvartal. Foto: Mobilsiden.dk

Apple solgte flere smartphones end Samsung

Det overståede kvartal lige efter lanceringen af en ny iPhone er traditionen tro Apples suverænt stærkeste kvartal, og i år gik det så godt, at den amerikanske producent formåede at sælge flere iPhones end Samsung solgte smartphones i perioden.

Apples rekordhøje salgstal på 78,3 mio. iPhones i perioden oktober-december overgår nemlig lige akkurat Samsungs også imponerende salgstal på 77,5 mio. smartphones. Apples salg udgjorde dermed 17,8 % af det samlede smartphonesalg bestående af hele 438,7 mio. smartphones.

Læs også: Android dominerer totalt: nu på 7 ud af 8 smartphones

Samsung derimod måtte nøjes med 17,7 % af salget i kvartalet. Det skyldes naturligvis, at Apples iPhones og Samsungs Galaxy S-smartphones lanceres forskudt af hinanden, så når Samsung en gang fremligger sit kvartalregnskab for perioden april-juni, vil billedet vende fuldstændigt – og sådan kan det fortsætte kvartal efter kvartal.

Et kig på det samlede salg af smartphones i 2016 viser derfor også mere retvisende, at Samsung stadig sælger bedst af alle producenter. Med 309,4 mio. solgte Samsung-smartphones og en markedsandel på 20,8 % er der fortsat et godt stykke ned til Apple, som langede 215,4 mio. iPhones over disken i 2016 med en markedsandel på 14,5 %.