Apple sidder på hele 85 % af den danske mobiltrafik

Apple har fodfæste med sine iPhones i Danmark som aldrig set før. Hele 85 % af mobiltrafikken i Danmark kommer nemlig fra iPhones og iPads.

Apple sidder på hele 85 % af den danske mobiltrafik

Hvis der skulle være tvivl om, at danskerne er glade for Apples produkter, bør enhver tvivl nu være fejet af bordet. Apple står nemlig for den hidtil højeste mobiltrafik i Danmark, viser nye tal fra analyseinstituttet Gemius, som dagligt måler antallet af besøg på danske hjemmesider.

Læs også: iPhones når rekordhøj markedsandel i Danmark

Apples enheder med iOS – det vil sige iPhone, iPod og iPad – står nemlig for enorme 85,03 % af al mobiltrafik på danske hjemmesider med mere end 100 besøgende om dagen indtil videre i 3. kvartal.

Apple mobiltrafik i Danmark
Foto: Gemius.dk

Det er særligt det seneste halve år, hvor Apple har oplevet en markant stigning i andelen. I årets 1. kvartal stod Apple for 74,5 % af mobiltrafikken, og i 2. kvartal var tallet steget til 83,6 %. På bare syv måneder er Apples andel i den danske mobiltrafik altså steget hele 10,5 procentpoint.

Det er på trods af, at Apples markedsandel er noget lavere end de 85 %. Apple er dog trods det fortsat den suverænt største spiller på mobilmarkedet i Danmark med en markedsandel på 45,5 %, hvilket stemmer meget godt overens med de tal, som analyseinstituttet Kantar Gallup offentliggjorde sidste måned. Her blev Apples markedsandel i Danmark opgjort til 49 % i 2017.

Apple har med andre ord en enorm afstand ned til det konkurrerende Android-styresystem og ærkerivalen Samsung. Sydkoreanerne må nemlig nøjes med kun at stå for 10,6 % af den danske mobiltrafik med en markedsandel på 24 % ifølge Kantar Gallup.

Tallene i Danmark står i stærk kontrast til hvordan mobilmarkedet ser ud på verdensplan. Her er Android det suverænt største styresystem med en markedsandel på 85 % i 1. kvartal, hvor Apple til sammenligning er nede på kun 14,7 %. Når det gælder de enkelte producenters størrelse, er Samsung størst med en andel på 23,3 %, der altså nogenlunde matcher den danske. Apple skrumper til gengæld markant til kun at sidde på 14,7 % af markedet ifølge IDC.

Mere til stoffet

Siden redaktionen publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kørte videre med bolden. Allerede d. 10/7/2017 fulgte vi historien op med en artikel med fokus på Apple opfører endnu et stort datacenter i Danmark – Den videre historie om temaet finder du her. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Apple..