Apple: Vil du sideloade apps så vælg noget andet end iPhone

Hvis du vil kunne sideloade apps - hente apps fra andre kilder end App Store - så bør du skifte styresystem, opfordrer Apple.

Apple: Vil du sideloade apps så vælg noget andet end iPhone

For nylig var Apples CEO Tim Cook ude og sige, at muligheden for at sideloade apps vil øge malware og forværre sikkerheden i App Store. Han henviste samtidig til Android og konstaterede, at der var 47 gange flere inficerede apps og spil til Android end i iOS.

Apple: Sideloading af apps smadrer sikkerheden

Årsagen til det er, at Google har mistet kontrollen over sikkerheden, når de giver mulighed for at sideloade apps. Når man sideloader apps og spil, så betyder det, at man gør det fra andre kilder end den app store, som Google og Apple selv kontrollerer.

Apples chef for brugerprivacy, Erik Neuenschwander, bakker naturligvis op om Cooks holdning. I et interview med Fast Company forklarer Erik Neuenschwander, at muligheden for at sideloade apps vil føre brugerne ned af en mørk sti, hvis de kan blive snydt og narret.

Se også: Find de billigste priser på iPhone

Hvis det er dit ønske, så skift til andet system

Hvis der er iPhone-brugere, der ønsker at kunne sideloade apps, så opfordrer han dem faktisk direkte til at vælge et andet styresystem, der tillader dette. Det vil sige, at man skal skifte over til Android.

Apple er pt. involveret i retssager, der handler om, hvorvidt Apple skal åbne mere op for kontrollen og styringen i App Store. Det handler dog mere om betalingsmulighederne og det fee, som for eksempel Epic Games (dem med Fortnite) og SPotify skal betale til Apple for at have deres apps tilgængelige i App Store og dermed over for den mere end 1 milliarder iOS-brugere, der findes i dag.

Se også: Nyheder om apps og sikkerhed

 

Opfølgning af sagen

Der er kommet nyt til historien. Steen Jørgensen fulgte op på historien. 28/6/2021 kørte vi en nyhedsartikel med fokus på Apple advarer mod disse produkter tæt på pacemakerKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Læs også seneste nyt om emnet her.